(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Bjamukama rešio derbi Ugande, El Halvani junak egipatskog Asvana

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 23:48

Pregled značajnijih utakmica dana u Africi

VOLKITE KENEMA – ADAMA SITI 1:1 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Četvrti put uzastopno ovi klubovi odigrali su meč s 0-2 gola. Gosti mogu biti mnogo zadovoljniji, jer su do remija 1:1 stigli pogotkom u 90. minutu. To im je tek deveti bod u 18 utakmica ove sezone, ali drugi uzastopni pa možda uskoro i naprave pomak sa začelja tabele.

KJETUME – VAKISO DŽAJANTS 3:2 (1:2)

(Fudbal, Uganda 1)

Drugom pobedom zaredom Kjetume je zaplovio ka opstanku i prišao današnjem rivalu na samo bod razlike. U uzbidljivoj utakmici u kojoj je gost vodio na poluvremenu, a domaćin slavio na kraju nastavljena je serija mečeva ovih rivala sa tri ili više pogotka. Prethodni je završen remijem 2:2.

VAJPERS – EKSPRES 0:1 (0:0)

(Fudbal, Uganda 1)

Iznenađenje u derbiju prvenstva Ugande. Vodeći Vajpers izgubio je kod kuće posle devet pobeda i jednog remija, pa je sada razlika između ovih timova samo tri boda, a drugoplasirana Ura koja je između njih ima priliku da se odvoji od Vajpersa i preuzme prvo mesto. Junak pobede gostiju bio je Džon Bjamukama golom u 65. minutu.

MARICBURG – BAROKA 1:1 (1:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Rezultatski je meč rešen u prvom poluvremenu, a domaćinu nije bila dovoljna brojčana nadmoć zbog crvenog kartona Ananijasu Gebhardu desetak minuta pre kraja. Ostalo je 1:1, što više odgovara osmoplasiranim gostima koji su upisali petu utakmicu bez poraza (jedna pobeda, četiri nerešeno), dok će Maricburg nastaviti da strepi za opstanak. Trenutno je na četiri boda više od crvene zone, mada ima i meč više.

FASIL KETEMA – HADIJA HOSANA 1:1 (0:1)

(Fudbal, Etiopija 1)

Gosti su produžili niz bez poraza na četiri utakmice, mada pošto su na poluvreme otišli s golom prednosti mogu i da žale što nisu slavili protiv lidera i sa petog skočili na treće mesto. Bezabet Melejo je izjednačio u 48. minutu, a 1:1 je ostalo do kraja. Fasilu je ovo drugi remi na domaćem terenu, ali i dalje ima veliku prednost u odnosu na Etiopija Bunu. Sada je to 13 bodova.

ASVAN - EL GUNA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Kup Egipta)

Asvan se plasirao u četvrtfinale egipatskog Kupa, u kom će igrati protiv El Masrija. Jedini gol u meću protiv El Gune dao je Amr El Halvani dva minuta pre kraja. Ovim porazom domaćin se revanširao rivalu s kojim se nalazi u sredini tabele egipatskog prvenstva za dva poraza prošle sezone, oba rezultatom 1:0, baš kao što je bilo i večeras.


tagovi

Afrikarezzimeklađenje rezzime tipovanjarezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara