Dogovoren novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom

Novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) trebalo bi da bude potpisan do sredine ove godine.
Dogovoren novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Aranžman neće podrazumevati finansijsku podršku, već će biti isključivo savetodavnog karaktera, a trajaće dve i po godine, odnosno do kraja 2023, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.
 
Ministar Siniša Mali održao je danas završni sastanak sa Misijom MMF, koju predvodi šef misije Jan Кes Martejn, a tema razgovora bio je novi aranžman koji treba da bude potpisan sa tom međunarodnom institucijom.
 
"Neki od predloženih reformskih ciljeva u novom aranžmanu su: usvajanje fiskalnog pravila koje bi ograničilo visinu deficita u odnosu na javni dug, zatim usvajanje Strategije za razvoj tržišta kapitala sa pratećim akcionim planom, usvajanje akcionog plana za implementaciju politike vlasništva u državnim i javnim preduzećima", navedeno je u saopštenju.
 
Ministar Mali je istakao da će najvažniji cilj novog aranžmana biti da se sačuvaju postignuti rezultati, kao i da se nastavi sa važnim strukturnim reformama kako bi Srbija mogla da dostigne još veće stope privrednog rasta.
 
Predstavnici Misije MMF istakli su kako očekuju da privredni rast do kraja godine bude pet odsto, dok u narednim godinama oko četiri odsto.
  • Marko

    24.04.2021 10:23
    Priprema za moguci transfer vlasti.
    Opozicija i dalje razjedinjena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija