Vesti

0

MUP u nedelju uklanja sa Čukarice avio-bombu iz Drugog svetskog rata

Autor: AP

Izvor: Beta

MUP u nedelju uklanja sa Čukarice avio-bombu iz Drugog svetskog rata

Izvor: Novi magazin /SA

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije počeće u nedelju, 25. aprila postupak neutralizacije, uklanjanja, transporta i uništavanja avio-bombe iz Drigog svetskog rata, pronadjene u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Luka Čaušić najavio je da će biti evakuisani gradjani čiji se domovi nalaze u potencijalnoj zoni opasnosti.

"Preduzećemo sve mere kako bi naši gradjani bili bezbedni i kako bi se nakon uspešnog okončanja ove akcije vratili svojim domovima kad se za to steknu uslovi", naveo je Čaušić a preneo MUP.

Dodao je da će u akciji koja je ocenjena kao "visokorizična", učestvovati veliki broj pripadnika Sektora za vanredne situacije, Direkcije policije, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnici Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za vanredne situacije, Crvenog krsta, volonteri gradske opštine Čukarica, Doma zdravlja Čukarica i službe Hitne pomoći.

Avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 centimetara i prečnika 35 centimetara, pronadjena je tokom izvodjenja radova u Nodilovoj ulici na Čukarici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR