Foto: AFP
Foto: AFP

NBA večeras: Revolveraški obračun u Šarlotu, april je Porterov mesec

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 16:18

Nekoliko kladioničarskih predloga koje smo pripremili za vas

Sedam utakmica je na rasporedu u večerašnjem programu NBA lige. Od zanimljivih dvoboja ističemo mečeve Atlanta - Majami, Bruklin - Boston i Portland - Memfis, a posebno će biti zanimljivo gledati dvoboj Golden Stejta i Denvera gde ćemo gledati dva ponajbolja igrača ove sezone, Nikolu Jokića i Stefena Karija. Da vam praćenje NBA lige bude zanimljivije, mi vam donosimo naše predloge za klađenje.

ŠARLOT HORNETS - KLIVLEND KAVALIRS (zbir poena (209,5), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Ovo bi stvarno mogla da bude utakmica brzog ritma i s dosta koševa. Obe ekipe svoju igru baziraju na bekovskim parovima - Šarlot nose Teri Rozijer i Devonte Grejem, a Klivlend Kolin Sekston i Derius Garland. Sva četvorica su poznata po tome da su u stanju da napad pokušaju da reše već nakon nekoliko sekundi, a nije retko da njihovi šutevi stvarno izgledaju prebrzo. U takvoj situaciji čini nam se da bi ovo mogla da bude utakmica u kojoj će da bude puno koševa. Teško je izvlačiti bilo kakva poređenja s pređašnjim mečevima jer su oba tima imala puno povreda kroz sezonu.

DILON BRUKS (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Dilon Bruks jedan je od onih košarkaša koji su morali žestoko da se dokazuju u NBA karijeri. Prvo je na draftu 2017. pao duboko u drugu rundu, a onda je u svojoj drugoj sezoni imao tešku povredu zbog koje je odigrao samo 18 utakmica. No, Bruks je imao sreće šta se nalazio u ekipi Memfisa koja je upravo tih godina prolazila kroz promenu igrača, odnosno krenula je u pomlađivanje ekipe, pa je Bruks svoju priliku dobio i iskoristio. Lani je bio na proseku od 16,2 poena, 3,3 skoka i 2,1 asistencije, a slične brojke ima i ove godine s time da je na sve to dodao i jako dobru igru u odbrani. Bruks je trenutno nezamenjiv član petorke Grizlija, odlično se nadopunjuje s Dža Morantom i ostalim mladim igračima Memfisa, a u zadnje vreme igra u dobroj formi. Doduše, u poslednjoj utakmici je Klipersima ubacio samo osam poena, ali je igrao kratko zbog problema s ličnim greškama. U ostalim utakmicama u aprilu je igrao jako dobro, ovog meseca je na proseku od 18,5 poena, 3,1 skok i 2,2 asistencije, a puno je važnije što on sigurno u svakoj utakmici ima po 14 šuteva. S obzirom na taj broj i na činjenicu da u aprilu pogađa 47,9% svih šuteva, odnosno 45,1% onih za tri poena, onda nam se čini da je današnja margina dobra prilika da ode u 'više'.

KRIŠĆAN VUD (broj poena (19,5), tip više, kvota 1,85)

Krišćan Vud je imao sjajan ulazak u sezonu i činilo se da bi mogao biti u konkurenciji za igrača koji je najviše napredovao, ali zbog povrede je propustio više od mesec dana igre pa samim time i ne može d da dobije tu nagradu. Međutim, Vud se nakon povrede vratio u redove Hjustona u prilično dobrom izdanju. Nisu to one igre s početka sezone, ali nisu ni puno gore. U aprilu je na proseku od 20,3 poena uz 8,4 skoka, a u zadnjih 10 utakmica je 6 puta ubacio 20 i više poena. Roketsi su ekipa koja nema nekog velikog interesa za pobede, ali Vud je igrač od kojeg se uvek može da očekuje dobra partija. Mislimo da će se takva dogoditi i večeras bez obzira što Hjuston igra protiv Klipersa.

MAJKL PORTER (broj poena (20,5), tip više, kvota 1,85)

Ponovo smo na tiket stavili Majka Portera koji je neverovatno dobro iskoristio priliku za veće učestvovanje u napadu Denvera nakon povrede Džamala Marija. U aprilu je Porter od 11 utakmica u njih samo dve postigao manje od 20 poena, a posebno je lepo videti njegov procenat šuta. Ovog meseca gađa s 56% preciznosti, a imao je samo jednu utakmicu u kojoj je šutirao manje od 50%. Kada se tome doda činjenica da on ima više od 15 šuteva po utakmici, može se očekivati da i protiv Golden Stejta ode u 'više'.

PIŠE: Emir Fulurija


tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara