Dostupni linkovi

U Beogradu u nedelju uklanjanje bombe iz Drugog svetskog rata


Prioritet bezbednost građana, poručuju iz MUP-a
Prioritet bezbednost građana, poručuju iz MUP-a

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije započeće u Beogradu, u nedelju 25. aprila, postupak neutralizacije, uklanjanja, transporta i uništavanja avio-bombe zaostale iz Drugog svetskog rata.

Akcija će se odvijati u Nodilovoj ulici broj 10 u gradskoj opštini Čukarica.

Luka Čaušić, v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova - načelnika Sektora za vanredne situacije, izjavio je da je u ovoj akciji prioritet bezbednost građana koji će biti evakuisani iz svojih domova ukoliko se nalaze u potencijalnoj zoni opasnosti.

„Preduzećemo sve mere kako bi naši građani bili bezbedni i kako bi se nakon uspešnog okončanja ove akcije vratili svojim domovima kad se za to steknu uslovi“, izjavio je Čaušić.

On je objasnio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova naročito obratiti pažnju na sugrađane koji su slabije pokretni, kao i da će voditi računa o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 centimetara i prečnika 35 centimetara, pronađena je prilikom izvođenja radova u Nodilovoj ulici na Čukarici, saopštio je MUP.

XS
SM
MD
LG