Nema pritvora za Kašćelana i uhapšene Kavčane

Viši sud odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se za Slobodana Kašćelana i još 13 osumnjičenih odredi pritvor.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

14:29

Nema pritvora za Kašćelana i uhapšene Kavčane
Foto: Depositphotos/ Kuzmafoto

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je pritvor zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu, pišu crnogorske Vijesti.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Podsetimo, policija je u utorak uveče 20. aprila uhapsila u Kotoru navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana.

Kašćelan je u žižu javnosti dospeo kada je preživeo atentat u Novom Sadu 2016. godine.Često je menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim sarađivala policija iz nekoliko evropskih država.

U decembru 2019. godine je pušten iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode. Takva odluka doneta je nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protiv vrednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za zelenašenje izvršeno na organizovan način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: