Novi Pazar: Novoinficirana 61 osoba, nema preminulih 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da minulog dana nije bilo preminulih osoba zaraženih korona virusom.

Na bolničko lečenje primljeno je novih 15 pacijenata – devet iz ovog grada, tri iz Tutina, dva iz Raške i jedan iz Sjenice, a kući je otpušteno osam pacijenata.

Prema poslednjem preseku stanja, hospitalizovano je, u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji, 135 obolelih. Priključeni9h na respiratore nije bilo, a pod kiseoničkom terapijom je osomoro.

Testiranjem je evidentirano još 65 zaraženih, 61 je iz Novog Pazara. Od 65 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 20 Novopazaraca, a PCR testovima registrovano je još 45 obolelih, 41 je iz ovog grada.

Broj prvih pregleda je konstantan i kreće se oko jedne trećine. Kontrolnih pregleda, u poslednjih nedelju dana, je znatno više od prvih. Juče je, u kovid ambulantama, pregledano 186 pavijenata, 70 se prvi put javilo lekaru sa simptomima korona virusa..

Smanjuje se i broj osoba u samoizolaciji i aktivnih nosilaca virusa. U Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) kažu da se u samoizoilaciji nalazi 712 osoba, a 148 je aktivno.

Imunizacija je sporija od očekivane. Prvu dozu je primilo 11.062, a drugu preko osam hiljada građana. To je oko 20 odsto od ukupnog broja stanovnika starijih od 18 godina.

Ova ustanova je dobila novu opremu, među kojom je i frižider za čuvanje „Fajzer“ vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari