Duel Roba Holdinga i Rišarlisona na Gudisonu (©Reuters)
Duel Roba Holdinga i Rišarlisona na Gudisonu (©Reuters)

Arsenal bez napadača, Kalvert Luin konačno na terenu

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 12:28

Tobdžije lišene usluga Obamejana i Lakazeta, kao i Tirnija i Luiza. Karla Ančelotija raduje oporavak najboljeg strelca. Karamele bez pobede u Londonu protiv nekadašnjeg šampiona Engleske već 24 utakmica. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 2,20

Bliži se finiš sezone u Premijer ligi. Mančester Siti je blizu krune, Junajted je verovatno siguran u Ligi šampiona, a za dva mesta koje vode u elitni rang na kontinentu u konkurenciji je nekoliko klubova – Lester, Vest Hem, Čelsi, Liverpul, Everton... Čak ni Arsenal nije bez šanse, doduše one su minimalne. Tobdžije sve karte do kraja sezone bacaju na Ligu Evrope i napad na trofej u drugorangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta što bi značilo igranje Lige šampiona naredne sezone.

Everton svake godine ista priča – velika očekivanja, dobar start, ali očajan finiš. Dugo je četa Karla Ančelotija bila u igri za Ligu šampiona. Još uvek je, ali forma ne obećava. Samo tri boda u prethodnih šest kola pokvarilo je solidan utisak koji je tim sa Gudisona ostavio ove sezone, posebno na početku kada je igrao odlično.

Izabrane vesti

Za Karamele je današnje (21.00) gostovanje Arsenalu na Emiratima u prvom meču 33. kola poslednja šansa da se uhvati priključak za Čelsijem koji je trenutno na četvrtom mestu koje vodi u najjače takmičenje Starog kontinenta. Tim iz Liverpula zaostaje za Plavcima šest bodova, ali ima i utakmicu manje.

21.00: (2,20) Arsenal (3,35) Everton (3,35)

Arsenal ima i dalje matematičke šanse za Ligu šampiona, ali devet bodova manje u odnosu na gradskog rivala Čelsija preveliki je zalogaj za četu Mikela Artete koja je imala još jednu razočaravajuću sezonu na Ostrvu.

Tobdžije će biti oslabljene neigranjem udarnog tandema napadača. Pjer Emerik Obamejan se bolestan vratio iz Afrike i nema ga u timu već dve nedelje. Povredio se i Francuz Aleksandr Lakazet. Van stroja su i dalje defanzivci Kiran Tirni i David Luiz, dok je rovit Norvežanin Martin Odegard. Njegovo igranje je pod znakom pitanja zbog problema sa zglobom.

Everton će biti jači za najboljeg strelca (14 golova) Dominika Kalverta Luina koji se oporavio od povrede. U tim se vraćaju i Jeri Mina, Andre Gomes i Fabijan Delf. Imaće Ančeloti jači sastav nego na prethodnim mečevima. Karamele imaju niz od tri remija, a pre toga su tri puta poraženi. Van stroja su samo Dakur i Gmabin.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARSENAL DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 3,80.

Arsenal ima impresivan učinak sa Evertonom kod kuće. Nije poražen u Londonu od Karamela na 24 poslednje utakmice. U prvom delu sezone ekipa iz Liverpula je slavila na Gudisonu sa 2:1. Tim iz Liverpula ima šansu da posle sezone 1985/1986 dva puta dobije Tobdžije. Na poslednja dva duela ovih timova dolazila je kombinacija GG3+.

Everton je jedna od najboljih ekipa na gostovanjima ove sezone. Sakupio je 30 i na četvrtom je mestu, ali na poslednja dva meča u Londonu protiv Čelsija i u Brajtona osvojio je samo bod, bez postignutog gola. Arsenal je samo jednom slavio na Emiratima u prethodna četiri kola.


tagovi

ArsenalEvertonPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara