MOŽDA NE MOŽE DA HODA, ALI SU NJENA DECA NJEN NAVEĆI OSLONAC: Lepa Andrea ne može da potrči za njima, ali osmeh sa lica ne skida
Andrea sa ćerkama, Foto: Privatna arhiva

Pomozimo mladoj mami da prohoda

MOŽDA NE MOŽE DA HODA, ALI SU NJENA DECA NJEN NAVEĆI OSLONAC: Lepa Andrea ne može da potrči za njima, ali osmeh sa lica ne skida

Društvo -

Andrea Mudrić (35), majka dve prelepe devojčice, potpuno je nepokretna od grudi na dole, a jedina šansa da prohoda je operacija radi ugradnje aparata u kičmu koja je zakazana na Tajlandu već za sledeći mesec, ali za koju nema dovoljno finansijskih sredstava.

Andrea je u udesu 2015. godine zadobila ozbiljnu povredu kičme zbog koje nije mogla da potrči za ćerkicama. Nije, ni kad su bile manje, mogla da ih uzme u naručje i zavrti. Ne može čak ni da, kada mezimice imaju neki ružan san, ode do kreveta i uzme ih u naručje, prilegne pored njih.

Ipak, zato su njeni mali anđeli njen najveći oslonac, osmeh sa lica nema nameru da skine.

- Osmeh ne smem da skinem, posebno ne pred decom. Ovako kako me gledaju dovoljno im je strašno, a zamislite kako bi još bilo da nemam i ovaj osmeh. Zamišljam sutra uspomene moje dece iz detinjstva. Ovde se nikad nije radilo o meni, već o njima dvema. Na prvom mestu ja sam majka, pa ćerka, pa onda prijatelj, a tek onda osoba koju su ljudi podržali i kojima nikada neću moći dovoljno da se zahvalim - rekla je za Kurir Andrea, koja je, kao kaže, već odavno zaboravila da je mlada žena.

- Zaboravljam to od umora, strepnje i svega čega sam sprečena da uradim. Umorna sam od bola jer svojim anđelima ne mogu da budem majka kao sve druge! Humani ljudi, pomozite mojim devojčicama, pomozite meni - zamolila je Andrea, čiji se spas krije u ugradnji čipa u kičmu na Tajlandu, na koju bi trebalo da ode u maju ove godine. Kako kaže, jedino što joj je potrebno su novčana sredstva za lečenje, a posle će lavovsku borbu posvetiti deci, mami, voljenima, svima koji su je podržali.

Andrea Mudrić
foto: Privatna Arhiva

Podsećanja radi, Andrea se kobnog 22. jula 2015. godine vozila kao suvozač na motoru kada je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u nju. Ona je pala i sa ozbiljnom povredom kičme hitno prebačena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je ugrađen stabilizator na šestom i sedmom pršljenu.

Mesec dana posle nesreće poslata je na banjsko lečenje, gde je provela dva meseca, ali pomaka nije bilo.

Ova hrabra žena je odlučila da potraži kliniku koja će joj omogućiti bolje sutra. Prvobitno je planirala da lečenje nastavi transplantacijom matičnim ćelija u nekoj od specijalizovanih klinika u Srbiji, zbog čega je i zatražila pomoć, a potom je u kontaktu sa klinikom Verita Neuro na Tajlandu našla svetlo na kraju tunela.

Naime, Andrea je od ove klinike dobila pozitivno mišljenje da problem može rešiti ugradnjom aparata u kičmu pomoću kojeg se šalju impulsi na povređeni deo kičme i pomoću koga će joj biti omogućen hod. Operacija i ugradnja ovog aparata planirana je za maj 2021. godine.

Pomozimo Andrei da sakupi neophodna novčana sredstva da ode na planiranu operaciju, da stane na noge i ponovo prohoda. Neophodna su joj sredstva i za rehabilitacije i medicinska pomagala.

Da Andrea prohoda! Budimo humani!

Pomozimo Andrei!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 226 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human226 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-458748-68

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001804.2 IBAN: RS35160005400001804297 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track