23. april  2021. 11.01  | Izvor: B92

UEFA izbacuje Real i Juventus na godinu dana?! Peresov brutalan odgovor – za izlaz iz Superlige 300 miliona evra

NION -

Evropska kuća fudbala sprema kazne za Real Madrid i Juventus. Ne stišava se bura ni posle ideje da 12 klubova oformi Evropsku Superligu, čak ni posle odluke da većina njih odustane, ali ne i Real Madrid i Juventus.

Pred odluku UEFA o kazni za "izdaju", koja bi trebalo u petak da bude doneta, Juventus i Real Madrid bi mogli da budu izbačeni iz Evrope na godinu dana.

Na tome insistiraju pojedini članovi Izvršnog odbora UEFA, a do saznanja je došao poznati italijanski novinar Tankredi Palmijeri.

Funkcioneri UEFA smatraju da bi takav udarac bio pravi odgovor za ideju o pokretanju Superlige.

To znači da bi Real Madrid ostao bez šanse da završi ovu sezonu u Ligi šampiona u kojoj je zakazao polufinale sa Čelsijem, ali i da ostane bez naredne.

Zajedno sa Juventusom. Pa da sačekamo konačnu odluku...

Peresov brutalan odgovor – za izlaz iz ESL 300 miliona evra

Greške se skupo plaćaju i tom matricom se vodi i presednik Real Madrida Florentino Peres. Peres, inicijator Evropske Superlige sa Juventusovim Andreom Anjelijem, nije se oglašavao posle ideje o povlačenju engleskih klubova iz njegovog projekta u vezi sa mogućim finansijskim penalima.

Ipak, španski "Vazpopuli" otkriva, iz izvora bliskih Peresu, da će svi klubovi koji izađu iz ESL morati da plate čak 300 miliona evra!

Isti izvor navodi da svi klubovi koji su najavili izlaz iz ESL – Čelsi, Arsenal, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Atletiko Madrid, Inter i Milan nisu zvanično povukli taj potez.

Razlog tome je što svi oni moraju da plate 300 miliona evra, prema sporazumu koji su potpisali za ulaz u ESL.

To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda "J.P. Morgan".

perez

Izgleda da je u celoj priči još sve daleko od nekog kraja, jer bi ovi penali bili prejak udarac za klubove koji su se predlomislili.

Za sada su na "braniku" lige Real, Juventus i Barselona.

Čeferinov "svedok saradnik", uloga kumove žene i kako je otkrio prevaru

Sukob UEFA i Evropske Superlige mnogo više je od samog fudbala. Biznis, veliki novac i "osamostaljenje" 12 odmetnika od krovne evropske kuće okidač su za (primireni) "rat" dve strane, ali ne samo to jer su uplete kumovske veze.

Američki Njujork tajms je otkrio detalje odnosa Čeferina i Anjelija, kome je Slovenac krstio ćerku, i filmski scenario pre objave Superlige.

Ključ je držao prvi čovek španske LaLige Havijer Tebas, koji je paklen plan otkrio Čeferinu, nakon saznanja od predsednika Barselone Đoana Laporte.

Pa da krenemo od četvrtka kada je Laporta na jednom ručku obavestio Tebasa na o namerama Barselone da oformi "zatvoreno" takmičenje.

Tebas je odmah posle toga bio alarmirao sve u UEFA, na čelu sa Čeferinom, koji je bio iznenađen jer je svega nekoliko nedelja ranije od Anjelija dobio uverenje da je Superliga samo glasina.

aleksandar, ceferin, predsednik, uefa, e

Međutim, Čeferin je hteo da se uveri i odmah je seo u svoj Audi Q8 i krenuo iz Ljubljane do svoje kancelarije u švajcarskom Nionu vozeći osam sati.

Momentalno je pozvao Anjelija, ali odgovora sa druge strane žice nije bilo...

Čeferin je bio toliko uporan da je zvao čak i Anjelijevu ženu da isforsira odgovor Andree, što se desilo tek posle tri sata i tada ga je prvi čovek Juventusa i dalje uveravao da je sve u redu.

Čeferin je predložio da se sastavi zajedno saopštenje i trajno zatvori tema, Anjeli se složio, ali je i tražio vreme.

Prolazili su sati, bili su konstantno na vezi, pre nego što je Anjeli konačno "spustio slušalicu" Čeferinu i ostao "gluv" za njega.

Bilo je jasno da je Superliga tu...

Ipak, trajala je samo 48 sati jer je Čeferin "ugušio" tu ideju brzom reakcijom i pretnjama, uz naravno podršku "pravog" fudbalskog sveta i navijača...

Tagovi