Banja Luka

"Bubamara" organizuje radionice o izradi narukvica i suvenira

"Bubamara" organizuje radionice o izradi narukvica i suvenira
Foto: N.N. | "Bubamara" organizuje radionice o izradi narukvica i suvenira

Dvije radionice na kojima će učesnice izrađivati narukvice i suvenire dekupaž tehnikom biće održane sutra u Inovacionom centru Banjaluka, a organizuje ih Udruženje žena "Bubamara" u okviru projekta "Učimo zajedno".

Radionica izrade narukvice će početi u 11 časova, dok su radionice izrade suvenira planirane za 12.15.

Ranka Vojnović, članica Udruženje žena "Bubamara", za "Nezavisne" kaže da su ovo samo neke od aktivnosti, te da će uskoro nastaviti i sa drugim radionicama.

"U subotu ćemo održati dvije radionice - izrade narukvica i izrade suvenira dekupaž tehnikom. Planirano je da na ovim radionicama učestvuje 15 članica", kazala je Vojnovićeva.

Dodaje da su radionice besplatne za članice ovog udruženja.

"Na radionici izrade narukvica učićemo kako se radi narukvica za mlade s privjescima, dok ćemo na radionici izrade suvenira učiti dekupaž tehniku i primjenu na različitim predmetima", rekla je Vojnovićeva.

Voditeljke radionica rukotvorina su njihove članice, kojima je cilj da ženama prenesu vještine koje posjeduje, te im daju šansu da i one pokažu svoje znanje i umijeće.

Dodaje da su ove radionice samo dio projekta "Učimo zajedno", tokom kojeg će imati još aktivnosti, školu heklanja, heklanja žicom, školu plavog veza te školu quillinga i pčelarenja.

"U okviru škole pčelarenja održaćemo predavanja, posjetiti pčelinjak i imati tri radionice prerade pčelinjih proizvoda, te saditi sadnice medonosnog bilja", kazala je Vojnovićeva.

Ona dodaje da će postaviti i dva edukativna pčelinjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije