Gvardiola kupio "novog Nejmara" za 12.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 04:49

Investicija za budućnost...

Još od nove godine intenzivno se govori i piše se o momku kog su Brazilci prozvali novim Nejmarom. U pitanju je 17-godišnji krilni napadač Kaiki kog mediji već neko vreme povezuju s Mančester Sitijem, a ako je verovati jednom od najpoznatijih novinara što se bave fudbalskim transferima - Nikolu Skiri, više se ne radi o pukim spekulacijama već o dogovorenom, čak sklopljenom poslu.

Početkom godine iz Brazila je plasirana vest kako su Građani za 15.000.000 evra (plus 15.000.000 kroz bonuse, ukoliko se razviju u igrače za prvi tim) pazarili dvojicu tinejdžera iz Fluminensea. Jedan od njih bio je upravo Kaiki, a drugi Metinjo, dečaci koji su sa Fuzaom tokom prošle godine uzeli titulu prvaka Brazila za igrače do 17 godina. Međutim kako Skira tvrdi, Mančester Siti je upravo kompletirao transfer samo jednog od njih - Kaikija. I to za 12.000.000 evra, bonuse (nisu navedene cifre), te 20 odsto od eventualne iduće prodaje.

Izabrane vesti

Kaiki prema istom izvoru ostaje na pozajmici u Fluminenseu do kraja godine, posle čega je planiran dolazak u Mančester i zvanično predstavljanje, uz paraf na petogodišnji ugovor.

Mladi Brazilac debitovao je noćas u Kopa Libertadores protiv River Plate (1:1) i u nekoliko navrata nagovestio velike mogućnosti. Jasno je da je momak fizički daleko od standardna Premijer lige, međutim kako to obično biva, Siti će ga najverovatnnije poslati na pozajmicu, a onda pratiti njegov dalji razvoj. Pa ako se zaista ispostavi da u njemu čuči potencijal jednog Nejmara - šta je za tako nešto 12.000.000 evra.

Ima se, može da se rizikuje.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Kaiki

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara