(©AFP)
(©AFP)

AFRIKA: Zamalek preboleo poraz od Al Ahlija i vratio se starim navikama

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 23:52

Uzbudljiv fudbalski dan na afričkom kontinentu doneo je odgovore na mnoge dileme

IHEFU – TANZANIJA PRISONS – 1:0 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Revanširao se Ihefu ekipi Tanzanije Prisonsa za poraz iz prvog dela sezone i to istom merom. Evidento je da je Ihefuova forma u usponu, povezao je dve pobede i treći meč u nizu ostao neporažen. A, što je još važnije pobegao je iz opasne zone.

DODOMA – AZAM – 2:2 (0:1)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Propustio je Azam priliku da održi korak sa dva vodeća tima. Posle tri pobede naleteo je na nešto jačeg protivnika i ostao bez celog plena. Okrenula je Dodoma trećeplasirani tim prvenstva Tanzanije i ostala bez tri boda u 95. minutu. Orbi Čirva zaslužan je za podelu plena.

GRIN BAFALOS – JANG GRIN IGLS – 1:0 (1:0)

(Fudbal, Zambija 1)

Nisu ni Bafalosi, ni Iglsi poznati po ubitačnom napadu. Jedan gol praktično je značio trijumf, a Grin Bafalosima je put do tri boda trasirao Džekson Čirva. Domaćin je stigao do vrednim bodova u borbi za opstanak, ali i dalje nije pobegao iz opasne zone kojoj su bliži Jang Grin Iglsi.

PAUER DAJNAMOS – GRIN IGLS – 0:0

(Fudbal, Zambija 1)

Odigrali su Pauer Dajnamosi i Grin Iglsi utakmicu bez golova u prvom delu šampionata, a od tada se ništa nije promenilo. Novi duel doneo je mirne mreže, koje nikome nisu išle u prilog. Dajnamosi kaskaju za vodećima i van mesta su koja im garantuju međunarodne utakmice, dok su Grin Iglsi ostali usidreni na sredini tabele.

SENT DŽORDŽ – JIMA ABA JIFAR – 1:1 (1:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Imao je Sent Džordž zicer i nije ga iskoristio. Odigrao je nerešeno sa pretposlednjim timom u šampionatu Etiopije i tako propustio priliku da se na tabeli izjednači sa Etiopija Bunom, koja drži drugu poziciju. Zaređao je Sent Džordž sa remijima, ovo mu je četvrti u poslednjih pet kola.

FOVU BAHAM – BAMENDA – 0:0

(Fudbal, Kamerun 1)

Odbrane su obema ekipama jači deo tima. Potvrdilo se to u malom derbiju timova koji u Grupi A kamarunskog prvenstva pretenduju na sam vrh. Napadači Fovu Bahama i Bamende bili su nemoćni pred granitnim odbranama. Bamenda je uz lidera Fortunu ostala jedina koja nije poražena, ali je za sedam kola sakupila već pet remija.

DIRE DAVA – SIDAMA BUNA – 1:0 (1:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Obradovala je Dire Dava navijače posle dva meča na kojima je sakupila samo bod. Muhiden Musa je na isteku prvog dela igre namestio loptu na belu tačku i matirao golmana Sidima Bune. Ispostaviće se da je taj pogodak u smiraj prvog poluvremena bio odlučujući. Sidima je ostala na 11. poziciji sa 17 bodova, a Dire Davi peta prvenstvena pobeda nije donela napredak na tabeli.

EL ENTAG – ZAMALEK – 2:0 (2:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Prvo poluvreme rezervisano za golove, a drugo za crvene kartone. Zaboleo je ekipu Zamaleka poraz od Al Ahlija u prethodnom kolu, a u perspektivi bi mogao da mu odnese i prvo mesto. Zbog toga je povratak na pobednički kolosek bio od izuzetnog značaja. Odradio je Zamalek posao sa dva gola do odlaska na odmor, a crveni karton samo je uneo nemir i stavio na muke goste. Nije mogao El Entag do poravnanja na semaforu, ali se potrudio da se izjednači sa Zamaleku po broju crvenih kartona. Van terena udaljen je Mohamed Talat.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara