Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kopa Libertadores: River na Marakani šeta ego njenog obima, Flu skida rđu staru devet godina

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 22:15

Milioneri od 2016. neporaženi na tlu Brazila

Nije bilo sezone u Libertadorsu od 2015. u koju River Plejt nije ušao sa ambicijom da bude šampion Južne Amerike. Pet od šest puta stizao je do polufinala, u dva navrata osvajao trofej. Svi ga već vide kao pobednika grupe D sa Fluminenseom i kolumbijskim predstavnicima Independijenteom i Juniorom. Međutim, niko neće pokloniti lidersku poziciju ekipi Marsela Galjarda koja će u šest utakmica grupne faze morati da je zasluži. Počev od večeras, na najpoznatijem brazilskom stadionu protiv Fluminensea.

00.00: (3,80) Fluminense (3,45) River Plejt (2,00)

Izabrane vesti

Milioneri pucaju od samopouzdanja nakon što su eliminisali boljku neefikasnosti. Razdelili su rivalima deset golova u prethodne tri utakmice u svim takmičenjima i stekli epitet najefikasnijeg tima argentinskog liga kupa sa 20 pogodaka na deset utakmica. Ego im raste do obima Marakane na kojoj će odigrati premijerni meč u Libertadoresu, na pomen podatka da su poslednji put na tlu Brazila izgubili pre pet godina. Tada ih je na Morumbiju Sao Paulo tukao 2:1.

Probleme Galjardu pravi isključivo igrački kadar koji trpi gubitke praktično u svim linijama tima, osim na golu. U odbrani će morati bez Roberta Rohasa i Havijera Pinole, nedostajaće plejmejker Horhe Karaskal, a u špicu Matijas Suarez. Ipak, po mnogima najboljem treneru Južne Amerike se osmeh delimično vraća na lice sa informacijom da su spremni Nikolas de la Kruz i Augustin Palavesino.

Pred Fluminenseom je veliki pritisak da se na trijumfalan način skine rđa stara devet godina. Tada je Fluzao poslednji put igrao elitno takmičenje Zelenog kontinenta. Nikada ga nisu osvajali, iako su 2008. godine sa Tijagom Silvom došli do poslednjeg stepenika, a ove sezone su kao cilj zacrtali prolaz u nokaut fazu. U toj misiji verovatno neće biti presudni bodovi u duelima sa Riverom, ali zamislite samo kakvu bi injekciju pozivitne energije sa sobom doneo skalp šampionu iz 2018., finalisti iz 2019. i polufinalisti iz 2020. godine.

Imaju Trikolori i te kako čime da se podiče, vidi se to u šampionatu Karioka gde su več obezbedili plej-of, a poslednje tri utakmice rešili u svoju korist sa ukupno osam postignutih golova. Briljira napadački trio Fred, Nene i Kajki. Svojevrstan spoj maladosti i iskustva budući da veterani zajedno imaju 76 godina, a Kajki, za kojeg je ozbiljno zagrizao Pep Gvardiola, samo 17. Zato ekipu Rožera Mašada ponovo treba očekivati u formaciji 4-3-3. U istom sistemu gledaćemo i velikana sa Monumentala, čiji će vezni red držati Enco Perez, De la Kruz i Palavesino, a napad predvoditi Lukas Beltran, Rafael Santos Bore i Hulijan Alvarez.

Biće ovo svakako najukusnija večerašnja južnoamerička poslastica, sukob dva velikana najfudbalskijih zemalja Južne Amerike. Uz produžetak napadačke forme koja krasi oba tima, goleada je nadohvat ruke.

Meč Fluminense - River Plejt možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

KOPA LIBERTADORES, 1. KOLO

Grupa D

00.00: (3,80) Fluminense (3,45) River Plejt (2,00)

04.00: (2,40) Junior(3,10) Independijente Santa Fe (3,20)


Grupa F

02.00: (1,92) Atleriko Nasional (3,45) Universidad Katolika (4,10)



tagovi

River PlejtFluminenseKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara