Beograd jer niko drugi neće 1Foto: Starsport

Rezultatima mnogo boljim od prikazanih partija, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su  preko Radnika (2:1) odnosno Vojvodine (1:0) otišli u finale Kupa Srbije, ali dan posle njihovih pobeda odlučeno je da se ključnih 90 minuta ovog takmičenja, tj. poslednji večiti derbi u sezoni 2020/2021. igra u Beogradu, jer nijedan klub i grad u unutrašnjosti zemlje nisu izrazili želju da budu organizatori utakmice 25. maja.

– Voleo bih da se igra na neutralnom terenu, mislim da je tako najbolje. Da vidimo šta nam je kao klubu i meni kao treneru potrebno da osvojimo trofej – poželeo je Partizanov trener Aleksandar Stanojević, po čijem priznanju crno-beli i Vojvodina nisu odigrali dobar i zanimljiv meč u Novom Sadu, pa se pamte samo takmičarski pristup njegovog tima i gol Svetozara Markovića.

Naravno, domaćinstvo ne zavisi od ideja šefa struke crno-belih, sa jednim Kup peharom u trenerskog biografiji, kao ni od aspiracija Zvezdinog stratega Dejana Stankovića (još bez manje važnog trofeja), mada se drugi posle jedva preživljenog duela sa Surduličanima nije ni izjasnio na tu temu, pa je Fudbalski savez Srbije uradio ono što je morao.

„Mesto odigravanja finalne utakmice Kupa Srbije odrediće Izvršni odbor FS Srbije, imajući u vidu da stadion na kome bi se igrala finalna utakmica ispunjava infrastrukturne kriterijume koji su propisani za takmičenje u Super ligi. U slučaju da se ne donese odluka iz stava 1. ovog člana, finalna utakmica se igra u Beogradu, po pravilu na stadionu FK „Partizan“. Ukoliko su finalisti FK „Partizan“ i FK „Crvena zvezda“, putem žreba se utvrđuje koji je klub domaćin, odnosno na kojem stadionu se igra finalna utakmica. Ukoliko su finalisti FK „Partizan“ i neki drugi klub, finalna utakmica se igra na stadionu FK „Crvena zvezda“. Ukoliko su klubovi finalisti saglasni moguće je da se utakmica igra na stadionu jednog od njih. Ukoliko se klubovi finalisti ne dogovore, Takmičarska komisija FSS žrebom utvrđuje koji klub će biti domaćin finalne utakmice“, stoji u propozicijama FSS.

– Definitivno se igra u Beogradu, a izvlačenje će biti sledeće nedelje – saopštio je juče predsednik Takmičarske komisije Miodrag Janković.

Kako god, pred nama je 12. direktan okršaj dva najtrofejnija srpska kluba za Kup trofej (računajući i period Jugoslavije) i to treći u poslednjih pola decenije. Partizan vodi sa 7:6 u pobedama.

Gradovi organizatori

Beograd               2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2017, 2019.

Kruševac              2012.

Gornji Milanovac              2016.

Surdulica              2018.

Niš 2020.

* mečevi su najčešće bili na stadionu Partizana (7)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari