Svet

0

Modi: Borba protiv klimatskih promena zahteva konkretne akcije

Autor: IG

Izvor: Beta

Modi: Borba protiv klimatskih promena zahteva konkretne akcije

Izvor: Beta/AP/Jason DeCrow

Indijski premijer Narendra Modi izjavio je na virtuelnom medjunarodnom samitu o klimi da borba protiv klimatskih promena zahteva konkretne akcije, saopštila je večeras indijska ambasada u Beogradu.

"Da bi se čovečanstvo borilo protiv klimatskih promena, potrebna je konkretna akcija. Takva akcija nam je potrebna velikom brzinom, u velikom obimu i sa globalnim obimom. Mi u Indiji činimo svoj deo. Naš ambiciozni cilj obnovljive energije od 450 gigavata do 2030. pokazuje našu posvećenost", rekao je Modi na samitu.

Indijski premijer je dodao da je njegova zemlja, uprkos razvojnim izazovima, preduzela nekoliko "hrabrih koraka na polju čiste energije, energetske efikasnosti, pošumljavanja i biodiverziteta".

Modi je rekao da sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom (Joseph Biden) pokreće Partnerstvo Indije i SAD za klimu i čistu energiju, u okviru agende do 2030. godine.

Indijski premijer je održao govor na onlajn Medjunarodnom samitu o klimatskim promenama, na kojem je u organizaciji SAD učestvovalo više od 40 lidera zemalja sveta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR