Delbonis opet koban za Lajovića 1Dušan Lajović Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Kao na nedavnom Mastersu u Monte Karlu, Dušan Lajović stigao je da odigra tek  jedan meč i na Otvorenom teniskom prvenstvu Srbije, s tim što je 37-plasiranom u svetskom singl poretku ovog puta „glave došao“ lošije rangirani Argentinac (84) Federiko Delbonis.

U uzbudljivoj osmini finala beogradskog turnira oba aktera su imala svetle trenutke i žute minute, da bi rezultatski tas, na kraju velike drame u odlučujućem setu i gemu, ipak prevagnuo na stranu vršnjaka 30-godišnjeg Srbina – 1:2 (3:6, 6:2, 4:6).

Iskusni „gaučos“ je već u uvodnom delu meča podsetio zbog čega je dobio pet od sedam prošlih susreta sa Beograđaninom.

Rano je napravio brejk za vođstvo od 2:0, pa ga potvrdio za novi gem prednosti, što mu je bio vetar u leđa do kraja te deonice duge 44 minuta, mada je morao da stegne ruku kada mu je Lajović prišao na 3:4.

U drugom nastavku viđen je isti odnos snaga, samo sada u korist domaćeg igrača, pošto je Dušan prvi oduzeo gem na protivnikov servis. Ribrejk za 1:2 bio je Delbonisov pucanj u prazno, pošto se nas as nije dao uhvatiti na krivoj nozi, pa je susret morao da bude produžen.

Tek tu se rasplamsala borba, leteli su sjajni poeni i ozbiljne greške sa obe strane, Srbin je tesno vodio (1:0) pa ubedljivo gubio (1:4, 2:5), da bi Argentincu opasno zapretio na 4:5 i napravio mu dramu u odlućujućem gemu.

Toliko mu je bilo stalo da produži svoju misiju u rodnom gradu da je spasio čak šest meč lopti, ne i sedmu, zbog čega je Delbonis nakon dva sata i 10 minuta, uz puno spretnosti i malo sreće, zaslužio megdan sa Tarom Danijelom, koji je pre toga dobio Džona Milmana.

Trojka iz Srbije za Top 4

Na teren se danas vraćaju prvi nosilac turnira Novak Đoković i njegov mladi zemljak Miomir Kecmanović, a taj meč četvrtfinala Serbia opena biće premijerni duel lidera ATP liste i 47. reketa sveta, jer su do sada samo sparingovali jedan sa drugim. I samo ako se desi neko ogromno čudo, šampion 18 grend slemova neće nastaviti put ka novoj ATP 250 tituli. Meč bi trebalo da počne oko 15 časova, a pre njih na Top 4 boriće se još jedan Srbin – Filip Krajinović (33), čiji će rival biti odličan Italijan Mateo Beretini (10).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari