');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

Tužilaštvo se žalilo na presudu Dragoljubu Simonoviću

Drugo osnovno javno tužilaštvo podnelo je žalbu na prvostepenu presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću kojom je Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora, jer je podstrekavao druge optužene da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
bivsi dragoljub simonovic zatvor_070319_RAS foto a dimitrijevic 12 Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
bivsi dragoljub simonovic zatvor_070319_RAS foto a dimitrijevic 12

Kako je Tanjugu rečeno u Drugom osnonom javnom tužilaštvu, žalba je podneta 23. marta, dok se još uvek čekaju žalbe odbrane, na koje tužilac takođe može da napiše odgovor.

Prema Zakonu o javnom tužilaštvu, žalbe pred Apelacionim sudom zastupa Apelacioni tužilac.

Tužilaštvo je inače u završnoj reči na suđenju za Simonovića tražilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje ga tereti - "izazivanje opšte opasnosti izvršeno podstrekavanjem".

Pročitajte još

Ista kazna kao Simonoviću presudom je izrečena i optuženom Aleksandru Marinkoviću kao direktnom izvršiocu, dok je Vladimir Mihailović, osuđen na četiri godine zatvora.

Osuđeni su za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Jovanović od početka tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

Naime, u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

U ovom predmetu odmah na pocetku istrage, pevačica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zakljucila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osudena na šest meseci kućnog zatvora i novcanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.