Radnici "MZ kompanije" kamionima blokirali Aluminij zbog duga

Radnici firme "MZ Kompani" od jutros blokiraju kamionima ulaz u Aluminij industriju zbog, kako kažu, neisplaćenih dugovanja koje Aluminij ima prema njima.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

17:54

Radnici
Ilustracija: Depositphotos/k3studija

Najveći problem koji imaju s tom kompanijom je, navode, odugovlačenje i nepoštovanje dogovora, iz čega proizilaze i dugovi koje Aluminij, kako tvrde, ima prema njima, prenosi Klix.ba.

Kako objašnjavaju, pre četiri meseca su krenuli u realizaciju dva projekta, potpisali dva ugovora, ali, prema njihovim rečima, nijedan nije ispoštovan. Kažu da dug Aluminija prema njima iznosi više od milion KM (preko 511 hiljada evra).

"Našim kamionima smo blokirali njihove kapije kako bi nam uplatili novac ili dali robu... oni ne mogu sada ni da ulaze ni da izlaze dok se ne reši naša situacija", rekla je Sanela Žestica, zaposlena u "MZ Kompaniji".

Radnici te firme, koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina od fizičkih i pravnih lica, naglašavaju da se neće skloniti dok dug Aluminija prema njima ne bude na nuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: