');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

393 KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MARINIKE Žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini tužile Tepićevu

Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini danas su predate 393 krivčne prijave protiv Marinike Tepić, od strane žena zaposlenih u javnom sektoru u ovom gradu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Marinika Tepic sekretar za omladinu i sport foto Robert Getel (1) Foto: R. Getel / RAS Srbija
Marinika Tepic sekretar za omladinu i sport foto Robert Getel (1)

Podnošenje prijava nedavno je najavio Dragan Marković Palma, nakon što ga je Tepićeva optužila da žene koje imaju nameru da se zaposle u javnom sektoru u Jagodini prvo "dobiju Palmin broj telefona, pa se jave za druženje, a onda, ako se dobro druže, dobiju posao".

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Ona je ispričala i da za takozvane "telefone za druženje" postoji svedok, koji je ispričao šta se dešavalo.

- Imamo snimljenog svedoka koji objašnjava situaciju kada je došao na razgovor, on vrlo jasno objašnjava i ponudu telefona za druženje, kako sam kaže. Ja sam sve citirala - rekla je potpredsednica SSP.

Tužba, žene iz javnog sektora, Jagodina
Foto: Ustupljene fotografije / Ustupljene fotografije
Tužba, žene iz javnog sektora, Jagodina

U prijavi piše da je Marinika Tepić tužena zbog postojanja osnovane sumnje da je ista putem sredstava javnog informisanja izvršila krivično delo "izazivanje panike i nereda".

Krivičnu prijavu predala je pomoćnik gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović u pratnji advokata.

- Mi smo podnele krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić zato što je u sredstvima informisanja na najogavniji i najstrašniji mogući način uvredila sve žene Jagodine. 393 žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini podnele su krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić, jer prosto ne možemo da verujemo da jedna žena može na tako ogavan i surov način da uvredi sve žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini - izjavila je Marija Jovanović po izlasku iz Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini.

Pročitajte još

Podsetimo, Više tužilaštvo u Jagodini formiralo je pre dva dana predmet povodom navoda da je jagodinski političar Dragan Marković Palma, organizovao zatvorene žurke na kojima su podvođenje devojke stare od 15 do 17 godina. Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, izjavio je za "Blic" da Tužilaštvo zasad ima informacije samo sa konferencije za novinare (Marinike Tepić, potpredsednice SSP), ali i da mu je dostavljena Palmina molba da se "pristupi detaljnom prikupljanju obaveštenja i da se deluje".