Tekst objavljen: 22.04.2021 15:15        


Uz pametne uređaje, Huawei će u radnjama prodavati i - elektrifikovane automobile. Ovo je SF5, predstavljen na salonu automobila u Šangaju

Huawei će u radnjama imati i automobil SF5

Krosover je razvijen u saradnji sa firmom Cyrus, a prodavaće se pod markom Seres. Relativno bezličan model ima impresivne mere, a poznata je i cena.

Naime, kompanija Huawei objavila je da će kupcima u svojim prodavnicama širom Kine početi da nudi i e-automobile. Model je Seres SF5, dugačak 4.700, širok 1.930 i visok 1.625 mm, odnosno, prvi Huawei veličinom odgovara modelu kao što je, recimo, Audi Q5.

Tačnije, ovo nije automobil koji je Huawei samostalno napravio, već se radi o modelu kineske kompanije Seres, na čijem su razvoju sarađivali i za koji su razvili elektronski sistem.

Automobil je izrađen od robusnog čelika izuzetno visoke čvrstoće 1500Mpa, a opremljen je automatskom autonomnom vožnjom drugog nivoa.

Ispod poklopca je 1.5 benzinski motor koji radi isključivo kao generator za punjenje baterija. A za pogon su tu dva elektromotora, ukupne snage 551 KS i 820 Nm. Krosover postiže 100 km/h za 4.7 sekundi, a domet je 180 km s baterijama, odnosno preko 1.000 km ako računamo i pogonski generator.

Unutra je, očekivano, digitalni kokpit i izuzetno bogata oprema. Nudi kvalitetne materijale, ambijentalnu rasvetu, masažna sedišta, kao i zvezdano nebo. Očekivano, infotejment je prvoklasan, a može da se pohvali izuzetno brzim odzivom i lakoćom povezivanja sa mobilnim uređajima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Štaviše, Huawei HiCar rešenje implementirano u kabini omogućuje neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na centralnu konzolu, odnosno multimedijalni sistem, a može da poveže automobil i sa drugim pametnim uređajima, tako da vozači iz automobila mogu da, recimo, uključe klima uređaj i druge povezane uređaje koje imaju kod kuće.

Zanimljivo, Seres SF5 uključuje i opciju napajanja drugih vozila u hitnim slučajevima, ali i raznih potrošača, poput indukcijskih šporeta, stereo uređaja i ostale opreme koja se koristi, primera radi za kampovanje.

Huawei je odlučio da ponudi ovaj automobil po ceni od 27.710 evra, a od sledećeg meseca će se naći u njihovim radnjama širom Kine.

Ova najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila.

„U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rešenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila, nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu širom Kine“, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group.

Za sad nije poznato da li Huawei planira da ponudi ovaj model u svojim radnjama i van granica Kine, odnosno možemo li u budućnosti da očekujemo slična partnerstva sa drugim proizvođačima automobila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
huawei auto Huawei HiCar SF5 Huawei automobilizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana