Liftovi prvi na listi u Beogradu

Stambene zajednice u Beogradu najčešće se opštinama i Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove obraćaju sa željom da zajednički prostor zgrada obogate novim liftom, popravkom postojećeg ili kako bi sanirali krovove.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

12:48

Liftovi prvi na listi u Beogradu
Foto: EPA/Barbara Walton

Za sve radove na zajedničkim prostorijama neophodno je dobiti građevinsku dozvolu, međutim, nije retkost da ovi zahtevi budu odbijeni zbog neadekvatne dokumentacije.

Kako kažu u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, na njihovu adresu najčešće i u najvećem broju pristižu zahtevi stambenih zajednica koji se odnose na ugradnju liftova.

"Često dobijamo i one zahteve koji obuhvataju poslove na sanaciji krovova ili ugradnji spoljnih panoramskih liftova. Mi smo nadležni samo za predmete kojima je obuhvaćeno više od 1.500 kvadratnih metara u sklopu stambenog objekta, svi ostali zahtevi šalju se opštinama", kažu u ovom Sekretarijatu, prenose Novosti.

Kako kažu iz GO Novi Beograd, oni dobiju svega nekoliko ovakvih zahteva na godišnjem nivou, nije drugačije ni u Zemunu gde su od početka godine samo dve stambene zajednice uputile dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole.

U opštini Stari grad situacija se razlikuje, njima u proseku pristignu tri zahteva na mesečnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: