Privreda

Formirano Udruženje privrednika u Sanskom Mostu

Formirano Udruženje privrednika u Sanskom Mostu
Foto: N.N. | Formirano Udruženje privrednika u Sanskom Mostu, tražiće smanjenje dažbina

Udruženje privrednika formirano je danas u Sanskom Mostu, a na osnivačkoj sjednici Skupštine je istaknuto kako će primarni cilj u njegovom radu biti osnaživanje i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta.

Za predsjednika je izabran poduzetnik Alen Šabanović, koji je rekao kako su novom udruženju pristupili svi značajniji privrednici iz ove lokalne zajednice te dodao da su njihova vrata otvorena za sve zainteresirane.

Inače, u Sanskom Mostu je u proteklim godinama postojalo više sličnih udruženja, ali su se, u međuvremenu, iz raznih razloga jednostavno ugasila.

"Želja nam je da uspostavimo međusobnu koheziju i da radimo u interesu lokalne privrede, koja je opterećena brojnim teškoćama. Nastojaćemo ostvariti saradnju s lokalnim vlastima kako bismo uticali na smanjenje brojnih administrativnih dažbina, koje su u Sanskom Mostu mnogo veće nego u drugim sredinama", kazao je Šabanović.

Prema njegovim riječima, Udruženje će biti potpuno apolitično te će sarađivati sa sličnim udruženjima i komorama u zemlji i inostranstvu.

Posebno je naglasio potrebu saradnje s dijaposorom, s obzirom na to da je veliki broj Sanjana u posljednjim decenijama svoju životnu egzistenciju zasnovao u inostranstvu.

"Ekonomske potencijale naše dijaspore je potrebno na što bolji način iskoristiti i staviti u službu privrednog razvitka. U narednom periodu treba raditi na privlačenju investitora i olakšicama za investicije, kako bismo razvijali ekonomski potencijal", kazao je Šabanović.

On je podsjetio da je u proteklih nekoliko godina, zahvaljući investicijama Sanjana iz dijaposore, pokrenut rad više privrednih subjekata te osigurano preko 300 radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije