Novi Pazar uspostavlja jedinstveno upravno mjesto

0
84

Grad Novi Pazar ispunio je uslove konkursa Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta (JUM).

Ovo ministarstvo će za uspostavljanje tog mesta u ukupno osam gradova i opština u Srbiji izdvojiti iz budžeta 40 miliona dinara.

Osim Novog Pazara, kriterijume su ispunili Niš, beogradske opštine Stari grad i Zemun, kao i opštine Aleksinac, Arandjelovac, Sokobanja i Varvarin.

Gradovi i opštine u Srbiji koji žele da uspostave JUM moraju da ispunjavaju odredjene kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise.

Budžetska sredstva koja se dodeljuju namenjena su za formiranje i opremanje JUM i za nabavku neophodnih tehničkih sredstava.

Ministarstvo je pre četiri godine pokrenulo projekat uspostavljanja JUM sa ciljem povećanja efikasnosti, delotvornosti i ekonomičnosti rada jedinica lokalne samouprave, kao i pojednostavljenja postupaka i procedura, što omogućava smanjenje administrativnog opterećenja, uštede vremena i novca, kao i funkcionisanje uprave kao servisa građana.

JUM u Srbiji do sada ima 14 gradova i opština.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.