22. april  2021. 15.04  | Izvor: Tanjug

Kreću konsultacije povodom javne rasprave o promeni Ustava

BEOGRAD -

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa predsednicom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo skupštine Srbije Jelenom Žarić Kovačević u sklopu konsultacija o predstojećim javnim raspravama o promeni Ustava.

ustav wide jpg

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde na sastanku je dogovoreno da se u javnu raspravu o promeni Ustava, koju će voditi Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, uključe sudije, javni tužioci, članovi Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Biće uključeni i Zaštitnik građana, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Poverenik za informacije od javnog značaja, predstavnici drugih državnih organa, strukovna udruženja, organizacije civilnog društva, profesori pravnih fakulteta, predstavnici naučnih instituta, predstavnici međunarodnih organizacija i stranih ambasada u Srbiji, kao i sva ostala zainteresovana lica.

Na sastanku je ukazano i da će Ministarstvo pravde i Vlada imati aktivnu ulogu u predstojećim javnim raspravama, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Vlada je 4. decembra uputila Predlog za promenu Ustava Srbije Narodnoj skupštini.

Srodne vesti