Vesti

0

Ministri ekologije i prosvete sa studentima sadili stabla povodom Dana planete Zemlje

Autor: KP

Izvor: Beta

Ministri ekologije i prosvete sa studentima sadili stabla povodom Dana planete Zemlje

Izvor: Beta / Ministarstvo zastite zivorne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar prosvete Branko Ružić danas su sa direktorom Studentskog centra Beograd Goranom Minićem i studentima učestvovali u akciji sadnje drveća koju su povodom Svetskog dana planete Zemlje pokrenuli studenti u nekoliko gradova u Srbiji.

"Više od 200 stabala će danas, u studentskoj akciji, biti posadjeno širom zemlje - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici", rekla je ministarka povodom akcije, u kojoj su učestvovali i predstavnici Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) i Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB).

Ministaka Vujović je rekla da će truditi da takve akcije budu češće.

Vujović je dodala da Ministarstvo koje vodi podržava pošumljavanje i ozelenjavanje i kroz nedavno sproveden konkurs za lokalne samouprave u kom je sredstva za tu namenu dobilo 38 opština i gradova u Srbiji.

Ona je podsetila da je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dogovoreno i formiranje zajedničkog tela, koje će se baviti sistemskom ekološkom edukacijom dece i mladih, u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, sa akcentom na klimatske promene i održivi razvoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR