Fudbaleri Ajaksa uskoro će da sleve i titulu (©AFP)
Fudbaleri Ajaksa uskoro će da sleve i titulu (©AFP)

Još malo, pa gotovo: Ajaks na pet bodova do trona

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 12:33

Dušan Tadić i kompanija osvojili Kup Holandije u nedelju, a sada im se smeši dupla kruna. Promo kvota u Mozzartu na pobedu šampiona protiv Utrehta – 1,53

Šampionska zvona zvone na Johan Krojf areni u Amsterdamu. Dupla kruna je nadohvat ruke Kopljanicima. U nedelju je u Roterdamu pobeđen Vitese sa 2:1 u finalu Kupa Holandije, a u Erediviziji uskoro će da bude promocija.

Matematički, pet bodova u narednih šest utakmica nedostaju Dušanu Tadiću i kompaniji da odbrane tron. Biće verovatno dovoljna i četiri boda jer Ajaks ima mnogo bolju gol-razliku od PSV Ajdnhovena i AZ Alkmara koji su i dalje u igri za titulu.

Izabrane vesti

Prilika za nova tri boda je gostovanje Utrehta danas (18.45) u Amsterdamu u odloženom meču 21. kola Eredivizije. Gosti stižu posle poraza na svom terenu od Fajenorda (1:2). I dalje su u igri za plej-of. Domaćin će do kraja sezone biti lišen usluga suspendovanog golmana Andrea Onane i povređenog Dejlija Blinda. Nesrećno je Ajaks ostao bez šanse da se bori za trofej u Ligi Evrope, pa je sada fokus na domaćem prvenstvu. Ukoliko domaćin bude slavio, odlepiće se na velikih 14 bodova razlike.

18.45: (1,53) Ajaks (4,00) Utreht (6,00)

Nije gigant iz Amsterdama ove sezone imao dostojnog rivala kao prošle kada je to bio AZ Alkmar. Tadić i drugovi verovatno će prebaciti 100 golova u sezoni. Trenutno su na 86, a imaju još šest utakmica do kraja. To je prosek od oko 2,5 pogodaka po meču što ne bi trebalo da bude težak posao.

Ajaks je u ovom prvenstvu Holandije dobio 11 od 13 mečeva na svom terenu, uz po jedan poraz i remi. Utreht očekuje verovatno plej-of za mesto u Evropi. Zanimljivo da imaju čak pet pobeda u nizu na gostovanjima. Na prethodne tri utakmice u Amsterdamu Kopljanici su komšijama postigli čak 13 pogodaka (dva puta po četiri i jednom pet). Dušan Tadić je ove sezone postigao 14 golova i trenutno je na petom mestu liste strelaca u Erediviziji.

Ova dva tima uglavnom igraju utakmice na veliki broj golova. Na šest od poslednjih sedam bilo je 3+. Krajem prošle godine u šesnaestini finala Kupa Holandije Ajaks je na svom terenu pobedio Utreht sa 5:4. U prvom delu Eredivizije Kopljanici su pobedili današnjeg rivala u gostima sa 3:0, a u listu strelaca se upisao i srpski reprezentativac Tadić.

EREDIVIZIJA – ODLOŽENI MEČ 21. KOLA

Četvrtak

18.45: (1,53) Ajaks (4,00) Utreht (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksUtrehtEredivizijaHolandija 1HolandijaDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara