Novi Sad: Gradimo mostove za kraj epidemije

U Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma otvoren je onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine, na kojem učestvuje oko četrdeset izlagača iz različitih sektora privrede u okviru osam panela.

Izvor: RTV

Četvrtak, 22.04.2021.

11:26

Novi Sad: Gradimo mostove za kraj epidemije
Foto: Depositphotos/boggy22

Virtuelni sajam preduzetništva kreirali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam sa ciljem da se u specifičnim uslovima pandemije koronavirusa privrednici lakše upoznaju, uspostave kontakt, razmene ideje, ugovore poslove, pronađu potencijalne investitore, korisnike, distributere, inovatore.

Ovo je i prilika da se dobiju informacije o aktuelnim konkursima i merama Pokrajinske vlade, kao i fondovima namenjenim za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima.

Ovim virtuelnim sajmom mi sada gradimo most između realnosti sa maskama i one posle maski, kada očekujemo pune sajamske hale, puno privrednika i preduzetnika, ali i građana koji dolaze da vide preduzetnički duh kojim se dičimo, a to je da ništa ne može zaustaviti one koji žele da rade, što dokazuje preko 2.500 prijava koje su stigle na poslednji konkurs za podršku preduzetnicima, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević na otvaranju Sajma, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Prema statističkim podacima, u Vojvodini ima 28.515 aktivnih privrednih društava od čega je 85 odsto u mikro preduzećima, a kada se dodaju preduzetnici, to je 72.000 subjekata, rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

To samo svedoči o tome kakva je privredna snaga uprkos pandemiji, istakao je Vučurević.

Na Novosadskom sajmu se nadaju da će na jesen organizovati i prvu priredbu uživo.

Ovom konferencijom za novinare uživo uvodimo polako hibridne priredbe, a nadamo se da naredni Sajam preduzetništva u septembru organizovati uz neposredno učešće izlagača, preduzetnika i posetilaca, kazao je generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

Kompletan sadržaj Sajma, koji se održava danas i sutra, dostupan je na platformi www.expoonline.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: