Lončar: Slušamo struku - trudnice da se vakcinišu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je stav svetske struke da i trudnice i dojilje mogu da se vakcinišu.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

09:45

Lončar: Slušamo struku - trudnice da se vakcinišu
Ilustracija: Shutterstock/Unai Huizi Photography

Zlatibor Lončar je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da, iako brojke padaju, treba da budemo oprezni i da se pridržavamo mera kako bi pad bio realnost i kako bismo epidemiju stavili pod kontrolu. Kako je rekao, da bi se broj obolelih smanjivao, moramo da nastavimo sa vakcinacijom.

"Srbija je već dala 3.129.491 dozu, njih preko 1.260.000 dobili su i drugu dozu. Od osam sati kreću vakcinacije, već od sedam su redovi za nezakazane. Svuda gde postoje uslovi će biti i 'fajzer' i 'sputnjik'. Gledamo da proširimo kapacitete i za vikend za neka područja, da osposobimo ta područja da mogu da daju tu vakcinu - bezbedno čuvanje i transport, da ispoštujemo sve mere. Učinićemo sve da u što kraćem roku što više ljudi vakcinišemo, jer to je jedini način da izađemo iz ove krize", naveo je Lončar.

Govorio je i o trudnicama i naveo da je stav svetske struke da i trudnice i dojilje mogu da se vakcinišu.

"To je stav svetske struke, jer je virus počeo da mutira. Procena je da taj mutirani soj može da utiče na potomstvo i decu i da je bezbednije da se trudnice vakcinišu. Samo slušamo stavove struke i tako ćemo nastaviti i dalje", navodi ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: