Srbija Vesti

Bujanovac primljen u Zajednicu albanskih opština

bujanovac
Printscreen

Zajednica albanskih opština bogatija je za još jednog člana. Radi se o Bujanovcu, gradu na samom jugu Srbije. Odbornici ovog grada usvojili su zahtev pomenute zajednice, čime je i formalno pristup ozvaničen. Članstvo će doneti dobrobit građanima opštine, obrazložio je usvojenu odluku direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, a preneo je portal Južne vesti.

Svi odbornici albanskih partija i jedan od predstavnika Roma, pišu Bujanovačke, glasali su za ovaj zahtev u čijem obrazloženju piše da će time biti postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem su trećina stanovništva Albanci.

Inicijativa za pristupanje Bujanovca zajednici potekla je sa sastanka sa predsednicom zajednice, koji je održan u Tirani gde je i centar organizacije.

– Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti – rekao je Neziri.

Za članstvo u Zajednici, Opština Bujanovac će plaćati godišnju naknadu, a iznos će tek biti utvrđen.

Zajednica albanskih opština u regionu osnovana je 2016. godine, a Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj su već članice.

Zajednica srpskih opština sa druge strane, na Kosovu i Metohiji nikada nije ni započela sa osnivanjem, iako je predviđena Briselskim sporazumom.

Avganistan zabranio devojčicama da pevaju jer će se tako fokusirati na obrazovanje

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link