Otkriven trostruki soj kovida

Indija je otkrila novi trostruki soj kovida u trenucima kada se bori da obuzda najgori talas virusa korona od početka pandemije.
Otkriven trostruki soj kovida
Foto: Pixabay
Indijski naučnici su ranije upozoravali na dvostruki mutirani soj, a trostruki mutirani soj će samo izazvati još veće probleme, preneo je londonski Independent.
 
Trostruki mutirani soj znači kombinaciju tri različite kovid varijante, koje su formirale novi soj u indijskim državama poput Zapadog Bengaa, Maharaštre i Delhija i veruje se da su tamo dominantne, javio je NDTV njuz.
 
Profesor epidemiologije na Mekgil univerzitetu, Madhukar Pai, rekao je za NDTV da je u pitanju zarazniji soj.
 
"Mnogo ljudi od njega oboli vrlo brzo. Moramo da nastavimo da podešavamo vakcine da se bore protiv novih sojeva. Moramo da razumemo zarazu, za šta je potrebno detaljno sekvenciranje", izjavio je Madhukar Pai.
 
On je naveo da je kašnjenje u otkrivanju duplih mutacija doprinelo velikom širenju kovida19 u Indiji.
 
U ovom trenutku, novinski izveštaji kažu da je trostruki mutirani virus više pitanje interesovanja naučnika, nego soj za zabrinutost.
 
Vinod Skarija, koji radi u Savetu za naučna i industrijska istraživanja u Delhiju, rekao je da su neophodna dodatna istraživanja kako bi se videla efikasnost vakcina protiv ovog soja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.