Foto: AFP
Foto: AFP

Kopa Libertadores: Palmeiras šampionski – sa igračem manje do pobede u nadokadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 04:53

Dvominutno pomračenje je moglo skupo da košta prvaka Južne Amerike u Peruu - 3:2 (1:0)

Već na startu nove sezone u Kopa Libertadoresu Palmeiras je u Peruu uvideo koliko će mu teško biti da odbrani titulu prvaka Južne Amerike. Isto tako pokazao je na zapadu Zelenog kontinenta Verdao da je neće predati tek tako i da će se za nju boriti do poslednjeg daha – bukvalno.

Pola sata je tim Abela Fereire igrao sa igračem manje na gostovanju Univerzitariju, brojčano slabiji dvominutnim pomračenjem ispustio dva gola prednosti, ali je uspeo da pobegde sa giljotine i pogotkom u petom minutu nadoknade spreči najveće iznenađenje na startu nove sezone u Libertadoresu – 3:2 (1:0).

Izabrane vesti

A delovalo je da će sve proći bez drame. Danilo se posle kornera u 20. minutu našao sam na drugoj stativi i pogodio za prednost brazilskog tima, koju je na startu nastavka na povratnu loptu Ronija duplirao Veiga, pocepavši mrežu domaćina.

Sve je ukazivalo na rutinsko odrađivanje posla branioca titule. Međutim, Empereur je u 63. minutu zaradio drugi žuti karton, pošto je napravio bespotreban faul s leđa, iz kojeg je Enco Gutijerez smanjio zaostatak. Šezdesetak sekundi kasnije novi poklon za Univerzitario – strelac vodećeg gola, Danilo, rukom je u svom šesnaestercu sklonio loptu ispred rivala i poslao Gutijezera na belu tačku, sa koje je Argentinac bio vrlo siguran.

Fereira nije gubio vreme, odmah je pojačao odbranu dvostrukom izmenom, ne pomišljajući u nameri da sačuva remi, da će mu upravo ona doneti čitav plen. I to onda kada je sve išlo ka tome da će timovi podeliti plen. U petom minutu nadoknade Gustavo Skarpa (ušao u igru u 81. minutu) je izveo udarac iz ugla i poslao loptu na peterac, gde je najviši u skoku bio 18-godišnji defanzivac Viktor Renan. Fereira je mogao da odahne, Palmeiras je trijumfalno započeo odbranu titule i ko zna, možda u Renanu dobio novog aduta u pohodu na treći trofej prvaka Južne Amerike.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Independijente del Valje - Defensa i Hustisija 1:1 (1:1)

/Ortiz 28 - Rotondi 7/

Univerzitario - Palmeiras 2:3 (0:1)

/Gutijerez 65, 67pen - Danilo 20, Veiga 52, Renan 90+5/



tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasUniverzitario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara