REZZIME DANA (sreda): Inter i Sporting pokvarili savršen dan

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 23:59

Pogledajte ko vam je 21. aprila doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

JUVENTUS - PARMA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:1

Skudeto će se preseliti iz Torina u Milano, ali je pitanje da li će glavni grad Lombardije apsolutno vladati italijanskim fudbalom kao što se dugo činilo. Na kiks Milana (poraz na San Siru od Sasuola) odgovorio je Juventus preokretom protiv Parme (3:1) i šest kola pre kraja Serije A prišao Rosonerima samo na korak zaostatka. Reflektori Alijanc stadiona upereni su u lice Aleksa Sandra, pošto je Brazilac pogocima pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena udahnuo Staroj dami vazduh posle ne baš prijatnih dana od vikenda naovamo.

Opširnije OVDE.

DORTMUND - UNION BERLIN (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:0

Rezultat možda govori da je na Vestfalenu bilo lako za domaćina, ali daleko od toga. Borusija je sve dileme oko pobednika otklonila tek u 88. minutu, kada je Rafael Gereiro posle odlične kontre pogodio mrežu Andreasa Lutea. Pre toga, pri rezultatu 1:0 za domaćina Union je dva puta pogađao okvir gola.

Opširnije OVDE.

PSŽ - ANŽE (tip 1, kvota 1,22) - rezultat 5:0

Januarski povratak na travnati tepih Mauro Ikardi je ukrasio sa po dva gola i dve asistencije u prva tri susreta, a još impresivniji učinak ostvario je nakon oporavka od povrede butine te je posle gola Sent Etjenu za vikend, sa tri pogotka u mreži Anžea potpisao ubedljivu pobedu (5:0) Parižana u četvrtfinalu Kupa Francuske. Inspirisani Ikardi vodeći pogodak postigao je već u 9. minutu hladnokrvno prosledivši loptu u gol gostiju posle proigravanja Drakslera. Domaćin je prednost udvostručio već u 23 minutu posle akcije po desnom boku, a nakon udarca Nejmara pravac lopte promenio je Monsu i zatresao sopstvenu mrežu. Brazilski napadač u centru pažnje se našao i u 65. minutu kada je akciju izgrađenu u saradnji sa Ikardijem i Di Marijom krunisao golom...

Opširnije OVDE.

ASTON VILA - MANČESTER SITI (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 1:2

Liga šampiona ili evropska Superliga, rat oko kluba, bes navijača... Ništa od toga nije poremetilo koncentraciju fudbalera Mančester Sitija. Primljeni gol u 1. minutu, crveni karton za Džona Stounsa – ma, kakvi. Koga Lids ujede, sa punim fokusom ide na Aston Vilu. I tim Pepa Gvardiole je sa visokom ocenom položio tu igru nerava u Birmingemu, upisao je novu pobedu, koja ga je za još tri koraka približila tituli prvaka Engleske – 2:1.

Opširnije OVDE.

LEVANTE - SEVILJA (tip 2, kvota 1,50) - rezultat 0:1

Sevilja je defanzivno odlično odradila posalo protiv Levantea, dozvolila samo jedan udarac u okvir gola, ali škripalo je napred. Na kraju je odlučio pogodak Jusefa Enb Nesirija, najboljeg strelca tog tima, kog je izvanredno proigrao Suso. Em Nesiri je bio veoma samouveren, prošao je golmana, onda bacio na zadnjicu još trojicu igrača domaćeg sastava pre nego što je sproveo loptu u mrežu...

Opširnije OVDE.

TOTENHEM - SAUTEMPTON (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 2:1

Prvu utakmicu od rastanka sa Žozeom Murinjom Totenhem je nekako prebrodio i posle preokreta stigao do tri boda protiv Sautemptona (2:1). Na krilima Denija Ingsa Sautempton je posle pola sata igre uspeo da dođe do vođstva, a centarfor gostiju do desetog gola u šampionatu ove sezone stigao je posle kornera. Prednost gostiju ostala je na snazi do 60. minuta kada je Geret Bejl dočekao odbijenu loptu na desnoj strani i neodbranjivo gađao dalji ugao. Pogodak Velšanina u potpunosti je vratio neizvesnost u susret u Londonu, a pobedu izabranicima Rajana Mejsona koji je privremeno rešenje na klupi Pevaca doneo je Hjong Min Son sa bele tačke u 90. minutu.

Opširnije OVDE.

BRAGA - BOAVISTA (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 2:1

Vratila se Braga na pobednički put. Tim Karlosa Karvaljala je posle dva uzastopna remija u 28. kolu posle preokreta slavio protiv Boaviste na svom terenu i preskočio Benfiku na trećem mestu, doduše uz utakmicu više od lisabonske ekipe. Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena golom Pereza, ali je Braga već do odlaska na odmor uspela da izjednači preko Franseržija. Domaćin je u nastavku u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom, imao loptu u nogama tri četvrtine vremena, uputio 12 udaraca (Boavista u drugom poluvremenu nijedan), i nagrada za bolju igru stigla je u 82. minutu, kada je Šporar pogodio za potpuni preokret.

PRECRTANO

SPORTING - BELENENSES (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 2:2

U prethodne tri nedelje Sporting je savladao jedino pretposlednjeplasirani Farense, protiv Famalikaa i Moreirensea osvojio je po bod, večeras u 28. kolu isto toliko. I može da bude bude presrećan što je tako, jer sve do poslednjih desetak minuta Belenenses je na stadionu Žoze Alvalade imao dva gola prednosti, Sporting je bio na pragu prvog poraza u sezoni, ali ga je Žovan Kabral istog spasao pogotkom sa bele tačke u petom minutu nadoknade meča – 2:2 (0:1).

SPECIJA - INTER (tip 2, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Nerazuri su do pre nekoliko dana mogli da se podiče serijom od 11 uzastopnih prvenstvenih pobeda, ali su zatim upisali dva vezana remija. Identična, po 1:1 sa Napolijem i Specijom. Protiv Specije mu je bod doneo Ivan Perišić spretnom reakcijom pred kraj prvog dela. I to u meču u kome su se Romelu Lukaku i Lautaro Martinez ispromašivali za sve pare. Imaju pravo na slab dan. Pogađali su kad je bilo potrebnije. Zato će i izvesno osvojiti titulu.

Opširnije OVDE.




tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara