Marković slavi sa Nathom, Šćekićem i Uroševićem (© Star sport)
Marković slavi sa Nathom, Šćekićem i Uroševićem (© Star sport)

Marković na skeneru Piksija: Jedva čekam poziv u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 22:05

„Akciju za gol smo uvežbavali na poslednja dva treninga“, kaže štoper Partizana

Pred 164. večiti derbi pozvao je Vladimir Stojković prezimenjaka Dragana da obrati pažnju na neke Partizanove fudbalere, poput Lazara Markovića i Miloša Jojića. Nisu se proslavili na stadionu „Rajko Mitić“. Nekoliko dana kasnije selektor reprezentacije je izjavio da se među igračima koje drži u fokusu, a špartaju našim terenima, nalazi Svetozar Marković , a onda je uživo, sa tribina „Karađorđa“ mogao da se uveri u potencijal mladog štopera.

Junak polufinalnog duela Kupa Srbije svestan je da je odigrao dovoljno dobro da se posle staža među Orlićima nada prekomandi u najjaču državnu selekciju. Možda već za naredno okupljanje reprezentativaca.

Izabrane vesti

„Nije na meni da mislim o tim stvarima, već da treniram više i napredujem, a poziv u A selekciju jedva čekam. Nadam se da će doći u skorije vreme“, izjavio je Marković posle meča sa Vojvodinom (1:0).

Baš njegov trzaj glavom, na centaršut iz prekida Miloša Jojića, rešio je pitanje pobednika.

Uvežbavali smo ovu akciju na prethodna dva treninga. Hvala Bogu, uspeli smo gol da damo. Što se mene tiče, šest ili sedam golova u profesionalnoj karijeri sam postigao, većinu glavom, to je jedini način kako mogu da zatresem mrežu, posle kornera ili nekog drugog prekida“.

Mladi defanzivac ističe da će za dan ili dva zalečiti lakšu povredu (rasekotinu) i da razume što je fudbal pomalo ostao u senci rovovske borbe.

Utakmica je bila teška i zahtevna, i oni i mi bili smo agresivni, dosta tenzije sa obe strane, što je normalno, jer je u pitanju polufinale kupa. Naravno da je bilo dosta prekida i kartona, važno je da nije bilo povreda. Nama je bitno da su nam fudbaleri koji su ušli s klupe, poput Zdjelara, Obradovića, Jovića i Štulića doneli potrebnu svežinu, omogućili da timski dođemo do pobede“, zaključio je Svetozar Marković.


tagovi

Svetozar MarkovićDragan Stojković PiksiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara