Pucnjava u Albaniji: Jedna žrtva, četvoro ranjenih

Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane, a prema izveštajima povezana je sa partijskim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.
Pucnjava u Albaniji: Jedna žrtva, četvoro ranjenih
Foto: Pixabay
U saopštenju policije navodi se da je među ranjenim i jedna policajka koja je pokušala da prekine svađu u centralnom gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane.
 
Nekoliko ljudi je privedeno, uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije dala dodatne detalje. Lokalni mediji su javili da su ubijena osoba i troje povređenih iz lokalne kancelarije vladajuće Socijalističke partije, dok je navodni napadač telohranitelj političara iz glavne opozicione Demokratske partije, desnog centra.
 
Albanci u nedelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 poslanika. Neregularnosti su obeležile ranije izbore u postkomunističkoj Albaniji.
 
Premijer i vođa vladajuće Socijalističke partije Edi Rama pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedelju ujediniti Albance i kazniti one koji hoće da je destabilizuju.
 
Taulant Bala, šef parlamentarne grupe socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih grupa, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu.
 
Gazmend Bardi iz Demokratske partije, čiji telohranitelj je navodno pucao, rekao je da je iz auta koji pripada Socijalističkoj grupi deljen novac glasačima.
 
Američka ambasada u Albaniji pozvala je glavne političke vođe u zemlji da pokažu uzdržanost i jasno odbace nasilje pre izbora. Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete ukazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet