Region

0

U pucnjavi u Albaniji jedan poginuo, četvoro ranjenih

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

U pucnjavi u Albaniji jedan poginuo, četvoro ranjenih

Izvor: Beta/AP/Hektor Pustina

Jedna osoba je ubijena a četiri je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane a prema izveštajima povezana je sa partijskim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.
 
U saopštenju policije navodi se da je medju ranjenim i jedna policajka koja je pokušala da prekine svadju u centralnom gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane.
 
Nekoliko ljudi je privedeno uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije dala dodatne detalje.
 
Lokalni mediji su javili da su ubijena osoba i troje povredjenih iz lokalne kancelarije vladajuće Socijalističke partije, dok je navodni napadač telohranitelj političara iz glavne opozicione Demokratske partije, desnog centra.
 
Albanci u nedelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 poslanika. Neregularnosti su obeležile ranije izbore u postkomunističkoj Albaniji.
 
Premijer Edi Rama i vodja vladajuće Socijalističke partije pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedelju ujediniti Albance i kazniti one koji hoće da je destabilizuju.
 
Taulant Bala, šef parlamentarne grupe socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih grupa, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu.
 
Gazmend Bardhi iz Demokratske partije čiji telohranitelj je navodno pucao, rekao je da je iz auta koji pripada Socijalističkoj grupi deljen novac glasačima.
 
Američka ambasada u Albaniji pozvala je glavne političke vodje u zemlji da pokažu uzdržanost i jasno odbace nasilje pre izbora.
 
Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete ukazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR