Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šta bi tek radio da ga ne muče povrede: Fenomenalni Ikardi potpisao debakl Anžea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 20:43

Pari Sen Žermen se pobedom 5:0 plasirao u polufinale Kupa Francuske, Argentinac u prvom planu

Mauro Ikardi u aktuelnoj sezoni vodi veliku bitku sa povredama koje su ga dva puta na više nedelja odvajale od terena, a po istom scenarijiu kao i nakon problema sa Aduktorom i ligamentima krajem prve polusezone, Argentinac se sa prinudne pauze vratio očigledno željan fudbala i golova.

Januarski povratak na travnati tepih napadač je ukrasio sa po dva gola i dve asistencije u prva tri susreta, a još impresivniki učinak ostvario je nakon oporavka od povrede butine te je posle gola Sent Etjenu za vikend, sa tri pogotka u mreži Anžea potpisao ubedljivu pobedu (5:0) Parižana u četvrtfinalu Kupa Francuske.

Izabrane vesti

Inspirisani Ikardi vodeći pogodak postigao je već u 9. minutu hladnnokrvno prosledivši loptu u gol gostiju posle proigravanja Drakslera. Domaćin je prednost udvostručio već u 23 minutu posle akcije po desnom boku, a nakon udarca Nejmara pravac lopte promenio je Monsu i zatresao sopstvenu mrežu. Brazilski napadač u centru pažnje se našao i u 65. minutu kada je akciju izgrađenu u saradnji sa Ikardijem i Di Marijom krunisao golom.

Samo tri minuta posle pogotka Nejmara ponovo je glavnu reč preuzeo Mauro Ikardi i na asistenciju sunarodnika Anhela Di Marije drugi put matirao golmana rivala. Razgoropađeni centarfor, glad za golovima i pobedama pokazao je i u završnici susreta uprkos ubedljivom vođstvu, a fenomenalno veče ukrasio je trećim golom u 90. minutu. Prelepi volej udarac doneo je konačnih 5:0 i ubedljiv plasman u polufinale te je Pari Sen Žermen nastavio pohod ka trofeju i u trećem takmičenju s obzirom da je konkurent i za prvenstvenu krunu, ali i tron Lige šampiona gde je stigao do polufinala.

FRANCUSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Rumili Valije - Tuluz 2:0 (1:0)

/Giljo 19, Rou 83ag/

Kane Ruzijon - Monpelje 1:2 (1:0)

/Uadudi 25pen - Delor 60, 84pen/

Sreda

PSŽ - Anže 5:0 (2:0)

/Ikardi 9, 68, 90, Monsu 65ag, Nejmar 65/

21.10: (2,35) Lion (3,40) Monako (3,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup FrancuskeAnžeMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara