Ekipa Lokomotive (©Reuters)
Ekipa Lokomotive (©Reuters)

Marko Nikolić na korak od trofeja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 19:57

Lokomotiva u polufinalu Kupa razbila CSKA - 3:0

Tutnji Lokomotiva kroz Rusiju, gazi redom jednog po jednog rivala, kao što voz juri transsibirskom prugom preko cele zemlje.

Nova utakmica – nova pobeda. Deseta po redu na isto toliko utakmica u prolećnom delu sezone. Ali ova je bila posebna: trijumfom nad velikim rivalom CSKA tim Marka Nikolića se plasirao u finale Kupa Rusije – 3:0.

Izabrane vesti

Samo još jedan meč deli srpskog trenera da osvoji prvi pehar u najvećoj zemlji sveta! A, na papiru će biti veliki favorit da do njega dođe, jer će Lokomotivi protivnik u borbi za trofej biti drugoligaš Krila Sovjetov.

Neverovatno proleće igraju Mašinovođe, ne samo što su došli do finala Kupa, nego su i na drugom mestu prvenstva, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. A, Moskovljani su jesen završili kao osmi.

Pobedila je Lokomotiva u februaru CSKA sa 2:0 u prvenstvu Rusije, evo danas još ubedljivijim rezultatom i u Kupu. Meč, inače, nije dobro počeo po Nikolićev tim, Armejci su u 6. minutu postigli gol, koji je poništen posle VAR konsultacija zbog igranja rukom, da bi samo koji minut kasnije Vlašić promašio kolosalnu šansu za goste.

I posle toga se sve okrenulo. Kamano je u 16. minutu pobegao odbrani CSKA, dobio je sjajnu loptu od Ribčinskog preko cele poslednje linije gostiju, ofsajda nije bilo, a rutinske realizacije jeste – 1:0.

Posle toga je Lokomotiva igrala na tipičan način za ovu sezonu, prepustila je Armejcima loptu, oni su napadali, šutirali, a domaćini pretili iz kontre. Do drugog gola Nikolićeva ekipa je stigla srećno neobjašnjivim autogolom Obljakova, da bi konačnih 3:0 postavio maestralni ovog proleća Krihovijak.

KUP RUSIJE – POLUFINALE

Sreda

Ahmat – Krila Sovjetov 0:0, penalima 1:4

Lokomotiva – CSKA 3:0 (1:0)

/Kamano 16, Obljakov ag 53, Krihovijak 91/


tagovi

Lokomortiva MoskvaMarko NikolićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara