EVROPA PRIMA PET SRPSKIH KLUBOVA: FSS doneo odluku o licenciranju, pored Zvezde i Partizana, tu su Vojvodina, Čukarički i Voždovac
Foto: @starsport

ZANIMLJIVO

EVROPA PRIMA PET SRPSKIH KLUBOVA: FSS doneo odluku o licenciranju, pored Zvezde i Partizana, tu su Vojvodina, Čukarički i Voždovac

Fudbal -

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da pet klubova iz Superlige Srbije dobije licencu za UEFA takmičenja naredne sezone.

Srbiju će u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije moći da predstavljaju večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, te novosadska Vojvodina, Čukarički i Voždovac.

Crvena zvezda, Partizan, Veciti derbi
foto: @starsport

Ostali naši klubovi nisu ispunili sve krterijume - sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske. Zanimljivo je da je pristiglo devet prijava za učešće u UEFA takmičenjima i 26 za licenciranje za Superligu.

Vojvodina
foto: Starsport/Nenad Mihajlovic
FK Čukarički
foto: Starsport©
Voždovac, FK Voždovac
foto: Starsport©

Pored "evropske" petorke licencu za takmičenje u Superligi naredne sezone dobili su i Spartak, Radnički, Proleter, Mladost, Napredak, Radnik, TSC, Javors, Metalac, OFK Bačka i Radnički 1923.

Ostali klubovi imaju mogućnost da u žalbenom postupku dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, te tako dobiju licencu za takmičenja UEFA ili Sueprligu.

Kurir sport / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track