ZVEZDA KROZ MUKE DO FINALA KUPA: Hrabri Radnik skupo prodao kožu na Marakani! VIDEO
Foto: Starsportphoto

KUP SRBIJE

ZVEZDA KROZ MUKE DO FINALA KUPA: Hrabri Radnik skupo prodao kožu na Marakani! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 2:1

Golove za Zvezdu su postigli Nemanja Milunović u drugom i Dijego Falćineli u 34. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Radnik bio Milan Makarić u 51. minutu.

Crveno-beli će se za trofej u nacionalnom Kupu boriti s pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Vojvodina i Partizan.

Zvezda je povela već u drugom minut golom Milunovića glavom, posle kornera koji je izveo Gelor Kanga, da bi na 2:0 povisio Falćineli u 34. minutu, na asistenciju El Fardu Bena.

Radnik je smanjio u 51. minutu preko Marakića koji se lepo snašao u petercu, a gostujući tim je u samom finišu meča imao dve velike prilike da izjednači pošto su Zoran Danoski i Uroš Milovanović pogodili okvir gola.

Finale je na programu 25. maja

1 / 4 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA

DRUGO POLUVREME:

90. minut +2 - druga prečka Radnika, Borjan je u sudijskoj nadoknadi uspeo nekako uz pomoć prečke da odbrani udarac Milovanovića i spase svoj tim.

90. minut- Utakmica je produžena pet minuta

88. minut- Sam finiš utakmice, Zvezda čuva prednost

83. minut - Prečka Radnika! Danoski je mogao da šokira domaćina posle sjajnog šuta

82. minut - Poslednja izmena u Zvezdi umesto Ivanića u igri je Gavrić

80. minut - Gajić mogao da reši meč, ali se u izglednoj situaciji spetljao i jako loše šutirao

78. minut - Gosti žele izjednačenje igra se obostrano otvoreno na Marakani

74. minut - Nova izmena u Zvezdi, umesto Falćinelija u igri je Pavkov

Zvezda
foto: Starsportphoto

69. minut - Velika šansa za Radnik, Danoski uočio Stamenkovića, centrirao ovaj utrčava i da je malo brži mogao je da ubaci loptu u Borjanovu mrežu.

65. minut- Gosti su se u potpunosti oslobodili pritiska Zvezde

62. minut - Velika šansa za Zvezdu, Ranđelović je izašao kod kornera i izbacio loptu ispred Falćinelija, a potom i izblokirao Degeneka. Bio je je bio daleko od gola, a lopta je došla do Milunovića. Šutnuo je štoper Zvezde, sa gol linije je izbačena lopta i na kraju je Sanogo poslao loptu preko gola.

59.minut - Zvezda je nakon primljenog gola pojačala ritam i steže obruč oko gola Suduličana u želji da što pre postigne treći gol

55. minut - Stanković je reagovao trostrukom izmenom umesto Kataija u igri je Srnić, a umesto Rodića na terenu je Nikolić, a umesto Bena u igri je Gobeljić.

Zvezda
foto: Starsportphoto

50. minut - GOL, 2:1, MAKARIĆ, Radnik je prepolovio prednost Zvezde, Makarić se najbolje snašao posle jednog odbitka i savladao iznenađenog Borjana.

48. minut- Zvezda je krenula ofanzivno i u drugom poluvremenu, posle centaršuta Rodića, Falčineli iz voleja pogađa spoljni deo stative

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

1 / 6 Foto: Starsportphoto

PRVO POLUVREME:

45. minut- Prvo poluvreme produženo je za pet minuta zbog prekida oko transperanata na stadionu protiv Superlige Evrope

39. minut- Zvezda kontroliše utakmicu i deluje da je pitanje vremena kad će postiči i treći gol

33. minut - GOL, 2:0, FALČINELI, Zvezda je krunisala terensku inicijativu i drugim pogotkom, Ben je centrirao sa leve strane, najbolje se u petercu snašao Falćineli i sjajnom reakcijom sproveo loptu u mrežu

30. minut - Majstorija Kataija, oslobodio se čuvara, šutirao, ali je Ranđelović odbranio.

27. minut- Sjajna akcija Zvezde, Katai je izbacio Gajića u prostor, ovaj zavrnuo na peterac ka Falćineliju, ali je ispred njega sjajno reagovao defanzivac Radnika i izbacio loptu u korner. Nakon kornera ponovo je probao Milunović ali je lopta otišla preko gola

23. minut.- Prva prilika za Radnik, odličan udarac Makarića, ali je golman Milan Borjan sjajno odbranio i izbacio loptu u korner

14. minut - Delegat Velibor Novović zahteva da se sklopi baner "Podignite prečku, produžite stative, pa pravite 'Superleague', igrajte se time", uperen protiv lige bogatih, posle nekoliko minuta meč je nastavljen,

Superliga
foto: Kurir

11. minut: Prekid na Marakani, Problem su transparenti na stadionu kojim navijači Crvene zvezde protestuju protiv Superlige bogatih, koje je 12 klubova želelo da napravi

7. minut - Nakon uraganskog starta crveno-belih Radnik se oslobodio inicijative

4. minut - Velika prilika za Zvezdu, ali je šut Falćinelija sa pet metara sjajno odbranio Ranđelović

2. minut - GOL 1:0, MILUNOVIĆ, nakon kornera Milunović je uputio loptu ka golu, a Sanogo je bio usamljen u ofsajdu.Lopta je ulazila u mrežu i upravo kada je prelazila gol liniju Sanogo je probao da je pipne i sebi upiše gol. Srećom po Zvezdu nije uspeo da je pipne, jer da jeste gol ne bi važio

1. minut- Utakmica je počela

- Na tribinama Marakane osvanuli su transparenti protiv Superlige Evrope teme koja je zaokupirala čitav fudbalski svet prethodnih dana

1 / 2 Foto: Kurir

POZNATI SU I SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Falčineli

RADNIK: Ranđelović - Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović - Oreščanin, Biber, Stamenković, Subotić, Spasić - Makarić.

zvezda
foto: Starsportphoto

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je u najavi meča da bi voleo da njegova ekipa u predstojećem polufinalu Kupa Srbije protiv Radnika ponovi 50 odsto onoga što je odigrala prošle subote protiv istog rivala.

"Bila je to čudna utakmica. Voleo bih da ponovimo 50 odsto od onog što smo odigrali prošle subote. Imali smo fantastičnu statistiku, šutirali smo 35 puta na gol, 17 u okvir, uz posed lopte, šanse koje smo imali...Neka sutra bude kao prošle subote", rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Zvezde su prošlog vikenda pobedili Radnik na svom terenu sa 2:1 u utakmici Super lige Srbije, a već sutra ponovo igraju protiv istog rivala, ovog puta u polufinalu nacionalnog Kupa.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Stanković je naveo da njegova ekipa nije uvežbavala penala, ali prekide jeste.

"Nismo vežbali izvodjenje jedanaesteraca. Videćemo ko će šutirati, ako dodjemo u tu situaciju. Penal nije promašio samo onaj koji ga nije izvodio. Bude mi žao kad igrači promaše, vidim da im je krivo posle meča. U svakom slučaju, prvi izvodjač je Katai", rekao je Stanković.

"Što se prekida tiče, imamo mnogo igrača sa dobrom nogom. Mogu da centriraju Ben, Katai, Kanga, Nikolić koji je to fantastično činio protiv Radnika. Fenomenalni su to izvodjači, bez obzira na to da li je u pitanju korner ili faul oko šesnaesterca", dodao je trener Zvezde.

Na svu sreću, kako je naveo, ima fudbalere koji su "hrabri skakači, jer su zone koje Zvezda napada zaista opasne".

"Može da dodje do sudara, ali hrabri smo i uvek posle prekida idemo na gol. Kao igrač sam uvek verovao u prekide i naučio sam da jedan takav udarac može da te dovede do pozitivnog ili negativnog ishoda", rekao je Stanković

U Kupu Srbije ne važi ograničenje oko "bonus" igrača, ali Stankoviću to pravilo ne predstavlja problem.

"Nisam se opterećivao time ko je 'bonus' igrač nikad. Kod mene su mladi igrali i kada nije postojalo to pravilo. Prošle sezone u utakmicama protiv Čukaričkog, Vojvodine, Partizana, počinjali smo sa Petrovićem, Nikolićem i Gavrićem. Nemam problem s tim, oni ako dobro i pošteno rade i zaslužuju da igraju - dobiće priliku, bez obzira na godine", rekao je Stanković.

Radnik
foto: Starsport

"Drago mi je što su svi zdravi i što su mi na raspolaganju. Imam slatke muke", zaključio je trener Zvezde.

Utakmica se igra od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ukoliko bude nerešeno nakon 90 minuta, neće biti produžetaka, već će se odmah izvoditi jedanaesterci.

U drugom polufinalu sastaju se branilac trofeja Vojvodina i Partizan od 19.05h

Finale je na programu 25. maja

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track