Najnovije vesti
Vesti Hronika
VEZA VELJE NEVOLJE I CRNOGORSKOG KLANA Ljepoja ubijen jer je planirao likvidaciju VOĐE KAVAČKOG KLANA?

VEZA VELJE NEVOLJE I CRNOGORSKOG KLANA Ljepoja ubijen jer je planirao likvidaciju VOĐE KAVAČKOG KLANA?

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u februaru i od tada su u pritvoru, sumnjiči se za nekoliko brutalnih likvidacija, među kojima je i ubistvo Pink Pantera iz Niša, Milana Ljepoje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
velja nevolja zvicer kombo RAS Foto: RAS Srbija
velja nevolja zvicer kombo RAS
Radoje Zvicer
Foto: MUP / MUP RS
Radoje Zvicer

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Ljepoja namamljen, a potom likvidiran u kući u Ritopeku, jer je kriminalna grupa sumnjala da je on organizator pokušaja ubistva vođe "kavčana" Radoja Zvicera u Kijevu 26. maja prošle godine. Navodno, "kavčani" su sumnjali da je Ljepoja angažovao dvojicu Nišlija i poslao ih u prestonicu Ukrajine da ubiju Zvicera. Podsetimo, on je preživeo napad, a osumnjičeni su uhapšeni.

Milan Ljepoja
Foto: MUP RS
Milan Ljepoja

- Sumnja se da su zadatak da se osvete Ljepoji dobili od vođe "kavčana" s kojima su blisko sarađivali. U prilog tome da su Belivuk i njegova grupa radili za kavčane, ide i činjenica da su ih posetili u Kotoru neposredno pre hapšenja u Beogradu - navodi sagovornik Kurira.

Pročitajte još

Milan Ljepoja iz Niša, za kog je Zvicer navodno sumnjao da je organizovao njegovu likvidaciju, javnosti je bio poznat kao učesnik spektakularne pljačke u Dubajiu. Njegov nestanak, prijavljen je policiji u decembru prošle godine. Istražitelji su ubrzo otkrili da je poslednji put živ viđen 9. decembra i to pošto su ga snimile sigurnosne kamere kako ulazi u kuću strave u Ritopeku.

- Sumnja se da je namamljen da iz Niša dođe u Beograd i sastane se sa ljudima bliskim Belivuku i Miljkoviću. Poslednji put snimljen je kako ulazi u vikendicu koju su, prema do sada prikupljenim dokazima, koristili za mučenje i ubijanje žrtava. Sumnja se da je brutalno mučen, ubijen, a da su se potom članovi grupe oslobodili njegovih ostataka a garderobu zapalili - otkrili su izvori iz istrage.

U istoj kući, kako se sumnja, ubijen su i Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Goran Veličković.

Crnogorska policija je, podsetimo, uhapsila sinoć vođu "kavčana" Slobodana Kašćelana, dok se za Zvicerom, kako prenose crnogorski mediji, traga.