21. april  2021. 14.42  | Izvor: Tanjug

Dobar odziv Roma za imunizaciju protiv Kovida u opštini Bač

BAČ -

Više od četvrtine Roma koji žive na teritoriji opštine Bač vakcinisano je protiv virusa Kovid-19, a akcija informisanja građana i vakcinacija na terenu, koja se odvija u saradnji sa koordinatorima za romska pitanja daje dobre rezultate, konstatovao je danas državni sekretara Ministartva državne uprave i lokalne samouprave Stevan Gligorin tokom posete ovoj opštini.

Gligorin je obišao Vajsku, jedno od dva romska naselja u ovoj opštini, gde je uspostavljen vakcinalni punkt, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, tu se pored imunizacije građani informišu o virusu Kovid-19, prevenciji i zaštiti od virusa, ali i o važnosti vakcinacije, posebno starijeg stanovništva, u cilju očuvanja zdravlja čitave romske zajednice.

On se u razgovoru sa lokalnim rukovodstvom i koordinatorima za romska pitanja informisao o radu mobilnih ekipa za imunizaciju.

U razgovoru je ocenjeno da je ovaj vid saradnje na terenu dao najviše rezultata, a predsednik opštine Bač dr Steva Panić istakao je da je gotovo 40 odsto svih građana Bača vakcinisano, navodi se u saopštenju.

U opštini Bač živi više od 10.000 stanovnika, od kojih je oko 1.000 pripadnika romske zajednice.

Srodne vesti