Dodik: Raspad sistema

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da politički dijalog o mogućim situacijama i rešenjima u BiH ne može biti zaustavljen.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.04.2021.

14:41

Dodik: Raspad sistema
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Komentarišući uputstva ministarke inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima da zemlje u kojima deluju upozore da je svaka priča o promeni granica u BiH zlonamerna, Dodik je rekao da je "dotična" spremna da reaguje na priču koja nije krenula odavde, ali da nikada nije regovala na činjenicu da se u BiH krši Ustav.

"Srpski predstavnici imaju svoje stavove i znaju kako da se radi u svim ambasadama širom sveta, poslala ona njihovima ili ne, oni će se uvek ponašati na taj način", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, to samo govori i svedoči o raspadu sistema u BiH, te nema tog vezivnog tkiva koje je može povezati. Dodik je napomenuo da je u prošlosti to značilo da stranci mogu nešto uraditi, ali da danas oni ni sami sebi ne mogu pomoći.

"Nezaobilazno je s njima diskutovati, jer moćni i arogantni uvek će pokušati da slede svoju logiku i da, ako ne mogu da vas ubede, onda pokušavaju da vas spreče raznim merama, kao što vas sprečavaju na medjunarodnoj sceni, pokušavaju da satanizuju, uvode sankcije i mnogo šta drugo", naveo je Dodik.

Upozorio je da o tim stvarima treba voditi računa. Dodik je rekao i da Republika Srpska mora da izbori da diskusija o tome šta i kako će biti mora da bude isključivo, kako je rekao, "naša i da nema patrone sa strane, nego jednostavno da razgovaramo".

"Zato je i naša inicijativa da razgovaramo potpuno suprotna od onog šta rade Bošnjaci", rekao je, između ostalog, Dodik, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: