21. april  2021. 14.28  | Izvor: RTV

U susret prazniku Vrbica: Paketići za bolesnu decu u Novom Sadu

Novi Sad -

U sredu, šeste nedelje Vaskršnjeg posta, 21. aprila 2021. godine, a u susret prazniku Lazareva subota – Vrbica, s blagoslovom Episkopa bačkog dr Irineja Bulovića, Dobrotvorna ustanova "Vladika Platon Atancković" je deci koja se leče i oporavljaju na Odeljenjima za rehabilitaciju i pulmologiju, opštu i adolescentnu pedijatriju, Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, darivala paketiće kako bi predstojeći praznik Vrbicu dočekali radosnije s obzirom da nisu u mogućnosti da dođu sa svojom porodicom u parohijski hram.

U cilju sprovođenja mera zaštite zbog koronavirusa, paketiće su ispred Urgentnog prijema sa radošću primili direktor Instituta, doc. dr Jelena Antić, zamenik Upravnika Klinike za pedijatriju profesor dr Slobodan Spasojević, , pi-ar Instituta dr Andreja Đuretić, glavna sestra Instituta Borislavka Dragišić, glavna sestra Klinike za pedijatriju Biljana Milovanović Ugrica i glavni sanitarni tehničar Instituta Jasmina Cvetković.

Darove ljubavi i podrške oboleloj deci su ispred Dobrotvorne ustanove uručili protojerej Branislav Mrkić, nastojatelj kapele Svetog Apostola Luke pri Kliničkom centru Vojvodine i jerej Lazar Majstorović, upravnik Ustanove, zahvaljujući se Upravi Instituta i svim zaposlenim za žrtvenu ljubav koju pružaju deci na putu njihovog ozdravljenja.

Direktor Instituta, doc. dr Jelena Antić je Dobrotvornoj ustanovi naše Eparhije uručila Zahvalnicu za gest ljubavi i brige Crkve prema oboleloj deci koja se leče i borave na Institutu.

Tagovi
Srodne vesti