Heung Min Son (©Reuters)
Heung Min Son (©Reuters)

Građani bez De Brujnea, Vila bez Griliša, Totenhemov život za Evropu posle Murinja

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 14:21

Junajted na samo -8 u odnosu na Siti. Belgijanac iz Mančester Sitija nekoliko nedelja van terena. Pevci najverovatnije bez Harija Kejna

Šest kola pre kraja Premijer lige, prednost Mančester Sitija u odnosu na gradskog rivala Junajted je osam bodova. Četa Pepa Gvardiole se okrenula Ligi šampiona i duelu sa Pari Sen Žermenu, ali nema opuštanja, titula na Ostrvu i dalje nije osvojena. Đavoli su sve bolji, novi kiks Građana mogao bi da uvede drama u finišu sezone. Poraz Sitja na Etihadu od Lidsa u subotu (1:2) malo je poljuljao vicešampiona Engleske, kao i neuspeh u polufinalua FA kupa od Čelsija.

Siti putuju večeras u Birmingem na noge Aston Vili (21.15). Domaćin je konačno imao sezonu kada nije bila u mislima borba za goli status u eliti. Vila je u sredini tabele, ne mora da brine oko opstanka, ali ne može ni do Evrope.

Izabrane vesti

Tim iz Birmingema je u padu forme ovog meseca, a razlog je povreda prve zvezde tim Džeka Griliša koji će biti jedan og glavnih meta engleskih velikana u letnjem prelaznom roku. Lucidni vezista i dalje nije u konkurenciji za tim. Trezege se oporavlja od operacije kolena, dok u timu neće biti ni Morgan Sansona. Brazilac Vesli nije igrao duže od godinu dana. Oporavio se, ali daleko od toga da može opet na teren.

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Siti stiže bez Belgijanca Kevina de Brujnea. Malerozni Belgijanac kuburi s povredama tokom čitave karijere. Novi peh je imao u subotu na Vembliju u polufinalu FA kupa protiv Čelsija. Siti je poražen sa 1:0. On će propustiti najverovatnije i nedeljno finale Liga kupa protiv Totenhema i prvi duel polufinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom. Pod znakom pitanje je igranje Serhija Aguera. Šest poslednjih utakmica protiv Aston Vile su Građani su rešili u svoju korist uz gol-razluku 21:2.

Totenhem nastavlja bitisanje bez Žozea Murinja. Portugalac je malo toga doneo Pevcima za godinu i po, pa je prethodne nedelje smenjen. Do kraja sezone vruć krompir je preuzeo Rajan Mejson. Klub iz Londona potvrdio je da je nekadašnji vezista preuzeo kormilo prvog tima sa zadatkom da još jednu razočaravajuću sezonu privede kraju.

Mejsona čeka borba za pehar u Liga kupu Engleske i zahtevna borba da Pevce vrati u Ligu šampiona ili makar pronađe put do Lige Evrope. I to kroz šest premijerligaških susreta, protiv Sautemptona, Šefilda, Lids, Vulverhemptona, Aston Vile i Lestera.

19.00: (1,90) Totenhem (3,50) Sautempton (4,10)

Debi kao menadžera imaće danas (19.00) u Londonu protiv Sautemptona. Tri boda su neophodna domaćinu kako bi nastavio trku za Evropom. Pod znakom pitanje je igranje Hari Kejna, najboljeg igrača tima iz Londona. Britanski mediji pišu da će kapiten reprezentacije Engleske najverovatnije da propusti meč zbog povrede skočnog zgloba. On nije trenirao od subotnjeg duela sa Evertonom na Gudisonu.

Met Doerti se vraća u tim Pevaca, dok je van tima i dalje Ben Dejvis. Kod gostiju u tim se vraća Japanac Takumi Minamino. Napadač Majkl Obafemi je počeo da trenira posle tromsečne pauze, ali i dalje ne može da igra. U prvom delu sezone, Totenhem je pobedio Svece u Sautemptonu sa 5:2. Na čak 11 od 12 poslednjih utakmica ovih ekipa golovi su padali na obe strane (GG).

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

Čelsi - Brajton 0:0

Sreda

19.00: (1,90) Totenhem (3,50) Sautempton (4,10)

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaTotenhemMančester SitiAston VilaSautempton

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara