(©Reuters)
(©Reuters)

Serbia open: Kecmanović se mučio, ali prošao u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 14:12

Miomir u narednoj rundi igra protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Kvon Sunvu

Srbija će imati minimum dva predstavnika u četvrtfinalu ATP turnira u Beogradu. Miomir Kecmanović preskočio je i drugu prepreku, a u osmini finala srpski teniser bio je bolji od Artura Rinderkneša – 2:1 (6:3, 3:6, 6:3)

Naigrao se Miomir Kecmanović ove sezone na šljaci, a to je došlo do izražaja protiv Francuskog tenisera. Polufinale iz Buenos Ajresa nije slučajnost, prija Kecmanoviću šljaka, ali i dalje igra s dosta oscilacija. I danas mu je problem pravio servis. U prvom setu viđen je festival brejkova, a započeo ga je Kecmanović.

Izabrane vesti

Dobro je Miomir otvorio meč, uzeo je svoj servis gem iako se već na samom startu videlo da neće rutinski osvajati gemove u kojim servira. Uhvatio je Rinderkneša na krivoj nozi, napravio brejk u drugom gemu, ali ni Kecmanoviću, ni Francuzu nikako nije polazilo za rukom da stabilizuju početni udarac. Pet brejkova u nizu sa obe strane, ali jedan više napravio je srpski teniser i osvojio prvi set.

Nivo igre iz završnice prvog seta Kecmanović nije održao, ponovo su naišli krizni momenti, ali ovoga puta to nije bio slučaj sa Rinderknešom. Siguran je bio Francuz u svojim servis gemovima, napravio je i dva brejka, ali nije mogao a da ne časti Kecmanovića. Ipak, u poslednjem servis gemu Rinderkneš nije dao priliku srpskom teniseru da vrati još jedan brejk.

Pljuštali su brejkovi u prva dva seta, a u odlučujućem setu viđena je potpuno drugačija slika. Miomir Kecmanović je osvojio uvodni gem, dobio je na samopouzdanju pošto nije protekao bez trzavica, a zatim je napravio ključan brejk. Ispostaviće se jedini u trećem setu – vredan plasmana u četvrtfinale. Do kraja su obojica držala svoj servis, Kecmanović je propustio prvu, ali ne i drugu meč loptu.

ATP 250 BEOGRAD – OSMINA FINALA

Sreda

Kecmanović - Rinderkneš 2:1 (6:3, 3:6, 6:3)

14.35: (1.02) Đoković – Kvon (9.90)

16.05: (1.45) Beretini – Čekinato (2.55)

19.05: (1.27) Krajinović – Milojević (3.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ATP BeogradMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara