VIDEO: Frilenserima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu, oni pobacali miševe i tastature i vezali sebi ruke

Radnici na internetu održali su neku vrstu performansa ispred Skupštine Srbije u kojoj će se, ipak sutra, održati rasprava o Predlogu izmena Zakona o porezu na dohodak građana kojem se protive.
Prema dnevnom redu, rasprava je trebalo da bude danas, ali s obzirom na to da se raspravlja i o rebalansu budžeta, predsednik Skupštine je rekao da se rasprava o porezu pomera za 24 sata, odnosno za sutra, javlja reporter N1.
 
Frilenseri su se okupili oko 9:30h, njih nekoliko desetina nose transparente "Prvo zakon, pa porez", "Prvo sumo unosili devize, sada nas teraju po vize" i sl.
 
Oni su vezali ruke crvenim trakama na kojima piše "poreska uprava". Pobacali su tastature, miševe, stare laptopove i bili potpuno tihi, bez ikakvih pištaljki i dobacivanja poslanicima kad su ulazili u Skupštinu, javlja reporter N1.
 
 
Protest je miran.
 
Inače, predsednik Udruženja radnika na internetu (frilenseri) Miran Pogačar rekao je danas da predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nije dozvolio ulazak predstavnicima tog udruženja na sednicu kako bi učestvovali u raspravi o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.
 
Udruženje radnika na internetu nezadovoljno je Predlogom izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana i traži da se povuče iz procedure jer će im poreska opterećenja biti izuzetno visoka.
 
Država im je otpisala kamate, kako je navedeno u predlogu zakona, na dug u poslednjih pet godina, od 2015. godine, uvela neoporezivu mesečnu osnovicu od 32.000 dinara i obavezala da ostatak duga plaćaju u mesečnim ratama deset godina.
 
Predlogom izmena Zakona o porezu na dohodak je predviđeno da od kraja prošle godine do 1. oktobra ove godine frilenseri porez plaćaju tako što će neoporeziva osnovica biti 18.300 dinara.
 
Pogačar je rekao da su i dalje spremni za razgovor o trajnom rešenju oporezivanja radnika na internetu.
  • Ivana

    21.04.2021 16:39
    Podrška
    Podrška!
    Borite se!
  • socko

    21.04.2021 15:05
    Državni udar?
    "predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nije dozvolio ulazak predstavnicima tog udruženja"

    Ovo je element državnog udara. Narodna skupština je mesto gde svi građani Srbije MORAJU da imaju pristup, to nije kraljevski dvor apsolutističkog monarha, niti je neka eks-teritorijalna organizacija. Predsednik skupštine, dakle prvi među jednakima, je zabranio da u skupštinu uđu ljudi koje ta ista skupština predstavlja? Šta je sledeće što od fašista na vlasti možemo da očekujemo?
  • .

    21.04.2021 14:01
    .
    Daj boze da na'vataju Kebaru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija