(©Reuters)
(©Reuters)

Serbia open: Đoković kreće po trofej, Krajinoviću na crtu staje Milojević

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 11:07

Biće danas dobrog tenisa u srpskoj prestonici

Vratio se Beograd na tenisku mapu, a trećeg dana turnira će se na terenima podno zidina Kalemegdana pojaviti četiri srpska predstavnika. Novak Đoković, dvostruki šampion Serbia opena, na teren će u dnevnom terminu, program otvara Miomir Kecmanović, a srpski okršaj između Filipa Krajinovića i Nikole Milojevića rezervisan je za večernji termin.

Srbija u osmini finala ima petoricu tenisera, a danas će na terenu neće pojaviti jedino Dušan Lajović, koji je kao i Novak Đoković, Mateo Beretini i Aslan Karacev bio slobodan u prvom kolu, pa će šljaku osetiti tek sutra.

Izabrane vesti

Neće se teniseri na terenu pojaviti pre podneva, a u prvom meču dana Miomir Kecmanović će za plasman u četvrtfinale igrati protiv kvalifikanta Artura Rinderkneša. Srbin i Francuz nisu se do sada sastajali, a obojica na startu turnira protivnicima nisu prepustila ni set.

Kecmanović je trijumfom nad Fakundom Banjisom stigao do 50 odsto učinja na šljaci ove sezone (3-3). Prethodno su od Kecmanovića bolji bili Huan Manuel Serondolo, Dijego Švarcman i Fabio Fonjini, koji ga je prošle nedelje zaustavio na startu turnira u Monte Karlu.

Artur Rindekrneš se pre turnira u Beogradu ove sezone nije oprobao na šljaci. Igrao je isključivo na tvrdoj podlozi, a najzapaženiji rezultat ostvario je u Marselju, gde ga je u četvrtfinalu dobio Igo Umber. Frnacuz je u Beogradu prošao kroz kvalifikacije, a u prvoj rundi je nadigrao Huana Lodera.

19.05: (1.27) Krajinović – Milojević (3.40)

Prvi nosilac turnira i najbolji svetski teniser, Novak Đoković, koji će danas igrati protiv Korejca Sunva, odmarao se u prvom kolu i to vreme je iskoristio da pogleda kolege iz nacionalnog tima koje su tokom minula dva dana imale obaveze na startu turnira. Novak je posle osvajanja Australijan opena napravio pauzu, preskočio je masters u Majamiju i odlučio se da nastupi na mastersu u Monte Karlu. U prvom meču na šljaci Đoković je pobedio talentovanog Janika Sinera, ali je neočekivano zaustavljen već u osmini finala turnira 1000 serije.

Kvon Sunvu, 85. reket sveta, je u prvom kolu ATP turnira u Beogradu savladao Roberta Karbaljesa Baenu. Protivniku nije prepustio ni set, a prethodno je u Marbelji stigao do četvrtfinala, gde nije uspeo da pruži značajniji otpor Pablu Karenju Busti.

Novak Đoković i Miomir Kecmanović ne bi trebalo da imaju problema da se domognu četvrtfinala, a znatno zanimljiviji biće dueli u drugom delu dana. Koska za Matea Beretinija mogao bi da bude sunarodnik Marko Čekinato, koji je do zapaženih rezultata u karijeri došao upravo nanajsporijoj podlozi. Beretini je u prvom kolu bio slobodan, a Čekinato je lako izašao na kraj sa Viktorom Troickim. Slavio je u dva seta (6:1, 6:4).

Poneo je Filip Krajinović epitet favorita pred srpski okršaj u osmini finala, ali mora biti na oprezu pošto ga je Nikola Milojević već jednom preslišao na šljaci. Bilo je prošle godine na startu Rolan Garosa. Milojević je trijumfovao sa 3:1 posle nešto više od tri časa igre. Krajinović se u Beogradu mučio sa Travaljom, dok je Milojević rutinski izašao na kraj sa Argentincem Federikom Korijom.

ATP 250 BEOGRAD – OSMINA FINALA

Sreda

12.05: (1.50) Kecmanović – Rinderneh (2.41)

14.35: (1.02) Đoković – Kvon (9.90)

16.05: (1.45) Beretini – Čekinato (2.55)

19.05: (1.27) Krajinović – Milojević (3.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ATP BeogradNovak ĐokovićFilip KrajinovićMiomir KecmanovićNikola Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara