Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Spaleti oljuštio Inter za 16.000.000 evra dok je odmarao, sad može da preuzme Napoli

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 10:43

Mediji u Italiji tvrde da će postati naslednik Đenara Gatuza

Evropska Superliga je ispraćena u zaborav, vanredna situacija u fudbalu je izgleda gotova, sada možemo da se posvetimo redovnim temama i pričama. Jedna od njih glasi - Lučano Spaleti prvi je kandidat da preuzme klupu Napolija.

Prema najavama medija na Čizmi, Spaleti je spreman da se vrati na veliku scenu posle skoro dve godine boravka u ilegali u kojoj je ubirao plodove ne tako dobrog rada u Interu. Naime, on je tokom ove dve godine praktično namerno bio bez angažmana pošto mu je Inter isplaćivao plate po ugovoru koji je produžio 2018. godine, a traje sve do ovog leta. Po slovu istog Spaletiju je išla godišnja plata od preko 8.000.000 evra, zbog čega je u jednom trenutku bio među petnaest najplaćenijih trenera planete.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (2,15) Napoli (3,45) Lacio (3,35)

Kada se podvuče crta Spaleti će od Intera dobiti ukupno 16.000.000 evra da praktično sedi kući i ne radi ništa. Da je u periodu od uručenog otkaza do danas pronašao angažman Nerazuri bi bili oslobođeni plaćanja njegovog ugovora. Ovako italijanski stručnjak iskoristio je vreme za poduži odmor i da mu se na tokom trajanja istog na račun sliva oko 155.000 evra sedmično...

Sada kada je ugovor pred istekom, Spaleti se uveliko aktivirao i nudi se potencijalnim poslodavcima. Naime, mesecima unazad postoje kontakti između Napolija i njegovih zastupnika, ali je najveći pomak u pregovorima napravljen tokom poslednjih nekoliko dana. Podsetimo, nedavno je objavljeno da je Đenaro Gatuzo praktično dogovorio selidbu na klupu Fjorentine po završetku sezone za platu od 2.000.000 evra i saradnju dugu bar dve godine.

Spaleti je pre Intera radio dva puta u Romi gde se nije dobro proveo zbog ophođenja prema klupskoj legendi Frančesku Totiju, bio je i šef stručnog štaba Zenita, a ranijih godina bio je u Udinezeu, Ankoni, Veneciji, Sampdoriji i Empoliju, gde je 1993. završio igračku karijeru.



tagovi

Lučano SpaletiInterNapoliletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara