Lepota

Ljubav

Farba sa kose vam se brzo ispere, a razlog tome je u šamponu!

Veliki broj žena se farba i mnoge imaju ovaj problem! Farba sa kose vam se brzo ispere, a razlog tome je u šamponu, odnosno u onome što on sadrži! Pogledajte i kako prirodnim putem možete posvetliti kosu.

Farba sa kose vam se brzo ispere, a razlog tome je u šamponu! Svet Plus




Šampon uklanja prirodna ulja i teksturu iz kose.

Sastav šampona i hemikalije koje se u njemu nalaze se najčešće kombinuju sa uljem u korenu i u kosi, a ono se uklanja kada šampon isperete. Na ovaj način se uklanjaju i zdrave masti koje prozvodi teme, a baš zbog toga kosa može da postane veoma suva, ukoliko ne koristite regenerator.


Kada kosi oduzmete prirodna ulja i masti koje proizvodi, tada podstičete lojne žlezde da reaguju više nego inače i da proizvedu još više ulja, što rezultira stalno mašćenje kose. Važan savet generalno za negu kose jeste da se izbegavaju šamponi koji sadrže mnogo jakih konzervanasa, sulfata i sintetičkih mirisa. Bilo da je ona bojena ili ne, trebalo bi koristiti šampone sa što više prirodnih sastojaka i esencijalnih ulja, koji čiste vlasište, a boju ostavljaju netaknutom.


Posebno je važno da kosu ne peremo 72 sata nakon farbanja, jer su tada pore dlake otvorene i veliki deo boje može otići. Ne treba kosu prati ni previše vrućom vodom jer je to može oštetiti, pa je najbolje koristiti mlaku. Kao što smo rekli previše topla voda nije dobra, ali ni prevelika toplota fena nije preporučljiva. Ona može oštetiti boju, iritirati teme, a posle farbanja je neophodno da kosu sušimo prirodnim putem. Koliko god možete izbegavajte tretiranje kose peglom i firagima, kako bi je maksimalno zaštitili i očuvali.



Ako želite da imate svetliju kosu , a da ona ostane zdrava, možda ponekad rešenje treba da pronađete i u prirodi.






Limun
Postoje brojni trikovi sa limunom, a ovo je jedan od onih koji najčešće daje rezultate. Ipak, treba da budete obazrivi kad je u pitanju posvetljenje kose jer limun izvlači žuti i narandžasti pigment. Kosu možete posvetleti limunom na dva načina: prvi način je da natrljate krišku limuna na pramenove kose koje želite da posvetlite.


Drugi način je da iscedite limun u vruću vodu a zatim je nanesete na kosu. Tada je potrebno da oko pola sata sedite na suncu kako bi toplota aktivirala dejstvo limuna. Da bi vam kosa ostala meka i da biste sprečili isušivanje, obavezno da je posle ovog tretmana nanesete neku hranljivu masku za kosu.



Cimet
Osim što posvetljuje kosu, cimet doprinosi i njenom rastu. Takođe, dovodi do obnavljanje krhke i lomljive kose.




Potrebno je da napravite gustu pastu sa cimetom i toplom vodom, zatim je nanesete na kosu. Držite je na kosu najmanje 6 sati (najbolje tokom noći), a zatim je isperite.






Vodka
Pomešajte vodku i sodu bikarbonu u čistom raspršivaču. Pre nego što izađete na sunce, poprskajte kosu tim rastvorom. Vodka kosi daje plavkast ton, a alkohol u kombinaciji sa suncem posvetljuje pramenove.



Čaj od kamilice
Ako želite da svojoj kosi date zlatni sjaj, probajte sa kamilicom. Ovaj trik je najbolji za osobe koje imaju smeđu kosu.



Skuvajte jači čaj od kamilice pa kada se ohladi prelijte kosu. Ostavite kosu tokom noći, a zatim je ujutru isperite. Dobra stvar je što kamilica takođe pomaže kod uklanjanja peruti.



Soda biokarbona
Jednu supenu kašičicu sode pomešajte sa vodom i ovim rastvorom isperite kosu samo posle pranja. Preporučeno je da ovaj tretman obavljate najviše jednom mesečno.


Soda najbolje posvetljuje kosu ali morate biti obazrivi pri njenom korišćenju jer ona deluje kao farba.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv.rs

Povezane vesti:


>